Vaata, kuidas tähistatakse tänast priiuse põlistumise päeva!

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis
Eesti lipp Pika Hermanni tornis Foto: Liis Treimann

27. märtsil saab taasiseseisvumise järgne iseseisvuse aeg pikemaks maailmasõdade vahelisest iseseisvuse ajast.

Selle ainukordse päeva tähistamisega mõeldakse Eestis tänuga kõigile neile, kes on andnud oma panuse sellesse, et saaksime elada vabas ja iseseisvas riigis, vahendab riigiportaal Eesti.ee.

Sel päeval heiskavad riigi- ja omavalitsusasutused lipud ja kõik Eesti inimesed võiksid julgelt kasutada oma lipuvärve – kas heisates riigilipu või kandes sinimustvalget rinnas või oma riietuses, õhutab riigiportaal.

27. märtsi keskpäeval kell 12 helistatakse kirikukelli ja kõik on oodatud õhtul kell 18  EELK Tallinna Kaarli kirikus toimuvale jumalateenistusele. Teenib peapiiskop Andres Põder ja koguduse õpetaja Jaak Aus. Kaasatud on Eesti Muinsuskaitse Selts, kõneleb seltsi auesimees Trivimi Velliste.

E. Vilde muuseumi Kastellaanimaja galerii Kadriorus, Roheline aas 3, tähistab kolmapäeval kell 16.00 priiuse põlistumise päeva ajalooseminariga, kus saavad sõna Peeter Olesk, Toomas Kümmel ja mitmed teised. Klaveril loob meeleolu Tõnu Naissoo.

Kõigi priiuse põlistamise päeva üritustega saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles