Ligi: Eesti toetab Türgit teel Euroopa Liitu (2)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi arutas Çavuşoğluga julgeoleku ja rände küsimusi.
Ligi arutas Çavuşoğluga julgeoleku ja rände küsimusi. Foto: Välisministeerium

Välisminister Jürgen Ligi arutas neljapäeval Eestis visiidil viibinud Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga Eesti-Türgi suhteid, rännet ning julgeolekuolukorda Euroopas, lisaks ka olukorda Süürias ning Ukraina küsimust.

«Türgi on meie oluline liitlane NATOs ning Eesti toetab Türgit teel Euroopa Liitu,» kinnitas Ligi kohtumisel oma Türgi kolleegile.

Kohtumisel toodi ka välja, et Türgi oli üks esimesi riike, kes Eesti NATO liikmeks saamise järel oli valmis tegema õhuturvet Balti õhuruumis, teatas välisministeerium.

Välisminister Ligi avaldas lootust, et head suhted kahe riigi vahel tihenevad veelgi ning mõlemad ministrid soovivad sealjuures arendada ka majanduslikku koostööd.

Ligi tõi esile soovi jätkata dialoogi pidamist Türgiga erinevates välispoliitilistes küsimustes ning märkis, et Türgi on asendamatu partner rändekriisi lahendamisel. Ligi sõnul on Türgis toimunud riigipöördekatse järgses olukorras Eestile kui Euroopa Nõukogu eesistujale oluline, et toimuks ka tihe koostöö selle organisatsiooni ja Türgi vahel.

Ligi rõhutas, et eriti oluline on olukorra lahendamisel inimõigustest ja rahvusvahelistest lepetest kinnipidamine ning sõltumatu ja erapooletu õigusemõistmine.

Välisministrid allkirjastasid visiidi käigus ka Eesti ja Türgi valitsuse vahelise diplomaatiliste esinduste ja konsulaarasutuste töötajate ülalpeetavate töötamise kokkulepe. Kokkuleppe sõlmimine annab nii Eesti kui ka Türgi diplomaatilisse esindusse, konsulaarasutusse või rahvusvahelise organisatsiooni juures asuvasse alalisse esindusse lähetatud töötaja pereliikmele õiguse asukohariigis töötada.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles