Mitmed omavalitsused pole rahul, mil viisil pagulasperedele kortereid üüritakse (2)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võtmed.
Võtmed. Foto: Toomas Huik/Postimees

Mitu omavalitsust on seisukohal, et kinnisvarafirma vahendatud korterite üürihinnad pagulasperedele on ülemakstud ega peegelda tegelikku olukorda üüriturul ning seetõttu võiksid omavalitsused ise korteri välja otsida.

Rahvusvahelise rändekava alusel Eestisse saabunud pagulaspered paigutatakse nii suuremate kui ka väiksemate linnade üürikorteritesse, mille peab leidma sotsiaalministeeriumi lepingupartnerist OÜ Kinnisvaraekspert, kes saab seejuures iga sõlmitud üürilepingu eest riigilt üle 450 euro, vahendas ERRi uudisteportaal saadet «Aktuaalne kaamera».

OÜ Kinnisvaraeksperdi esindaja väitel peavad korteriomanikud pagulast riskantseks üürilevõtjaks, mistõttu küsitaksegi turuhinnast kõrgemat üüri.

Ühe väikese omavalitsuse esindaja sõnul teatati neile pagulaspere saabumist vaid päev ette, väidetavalt oli leitud üürikorteri omaniku tingimuseks põgenikepere üürile võtmisel see, et nad tasuksid 4-toalise korteri eest 180 eurot kuus, millele lisanduvad kommunaalmaksed, samas on selles omavalitsuses turg korteritest üleküllastunud ja korterit saab tihti üürida vaid kommunaalmaksete tasumisega.

Sarnane juhtum oli ka Türil, mille vallavanem Pipi-Liis Siemann selgitas, et linnas on üüriturul kortereid vähe ja nõudlus üsna suur.

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalvaldkonna nõunik Kaisa Üprus-Tali selgitas, et korteri omanik saab küsida seda üüri, mida ta soovib ning tema sõnul oleks kohalikule omavalitsusele korterite otsimisega tegelemine liiga koormav töö.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles