Usutlus liiklusraevutsejaga: kurikas on mul autos, sest olen kalamees (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: Kuvatõmmis

Teisipäeval Tallinna kesklinnas kurikaga teise auto peegli puruks löönud 40-aastane Margus ütleb nüüd, et reageeris üle, kuid süüdistab oma kurikarünnakus ikkagi teist autojuhti, kes põhjustas liiklusohtliku olukorra.

Miks üldse kurikaga liikluses ringi sõidetakse, olete mõne spordiala harrastaja või kuidas?

Võib-olla, võib-olla mitte, aga see ei puutu küll asjasse. Kui inimesed ei oska liigelda ja keeravad sulle ette, siis hakkavad kõigepealt sind sõimama, siis läheb igal normaalsel endast lugupidaval mehel närv mustaks. Selle asemel, et öelda «vabandust, ei näinud teid», hakatakse sõimama ja ähvadama.

Kas selleks puhuks teil ongi kurikas autos?

Ei, see on mul teisteks otstarveteks.

Kas te reageerisite üle selles olukorras?

Absoluutselt. Väga ilusti see asi ei olnud tehtud, mulle ei meeldi nii, aga tõesti vihastati mind välja. Kui oleks olnud inimene kõnniteel, kuhu ma pidin sõitma tänu sellele pidurdamisele, oleks ma inimese ka veel alla ajanud. Jumal tänatud, et autod terveks jäid, aga nemad hakkasid mind sõimama.

Pooleldi afektiseisundis võtsite kurika ja lõite peegli puruks?

Üldjuhul jah, eks mul läks närv mustaks ja reageerisin natukene üle. Tegelikult, mida oleks teinud iga teine inimene, kellele tekitatakse väga ohtlik olukord ja siis hakatakse veel sõimama ka...

Ma ei usu, et iga teine inimene oleks seda teinud (haaranud kurika – toim.).

Eks see ongi nii, et kes kuidas käitub.

Miks see kurikas teil ikkagi autos on?

Sest ma olen kalamees. Seda kasutatakse kala uimastamisel, kui minnakse paadiga kalale.

Kas saate kirjeldada liiklusolukorda, mis ikkagi selle intsidendini viis?

Raua tänav on ühesuunaline ja kaherealine. Mina sõitsin vasakus reas, tema paremas reas. Arvatavasti otsis ta mingit parkimiskohta ja aadressi. Ta lihtsalt keeras paremast reast vasakusse hoovi ilma suunata ja ilma millegita. Siis jäi seisma, kui ma olin kummikriginal kõnniteel, sest pidin vältima oma manöövriga avariid.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe ütles juhtunu kommentaariks, et ülalkirjeldatud käitumine ei ole ühises liiklusruumis aktsepteeritav ja kriminaalmenetluse alustamine peaks olema piisavalt selge signaal sellest.

«Paraku on mõne inimese närvikava nõrgem ja pingetaluvus madalam ning nii nagu me käitume tavaelus, käitume ka liikluses. Juhtimisõiguse andmisel ei tehta psühhiaatrilisi teste, sest inimese ärrituvustaset ongi väga keeruline hinnata,» märkis ta.

Kullamäe sõnul on varasemad liiklusraevujuhtumid näidanud, et selline käitumine annab tugeva hoobi kaasliiklejatele turvatundele, mistõttu suhtub politsei sellistesse juhtumitesse täie tõsidusega.

«Kunagi ei või teada, millal taoline konflikt eskaleerub ja kaasliikleja ettearvamatu sammu tõttu võib tekkida liiklusohtlik olukord, mis päädib liiklusõnnetusega,» ütles Kullamäe ning soovitab sestap kõigil, kes liikluskonflikti satuvad, säilitada esmalt rahu ning sõita eemale, lukustada uksed ja kutsuda abi. Kindlasti ei tasu sekkuda ja tekkinud tüli ise klaarima minna, sest ei saa kindel olla, millised kavatsused teisel autojuhil on. 

Sotsiaalmeedias levib video sellest, kuidas Tallinnas Raua tänaval lõi maasturi roolis olnud võõras mees kurikaga kaasliikleja autol peegli küljest. Video postitaja sõnul juhtus intsident 25. oktoobril kella 11 paiku, kui ettevõtte töölised olid Raua tänaval teel kliendi juurde.

Politsei alustas juhtunu tõttu kriminaalasja avaliku korra raske rikkumise paragrahvi järgi. Praeguseks on üks tunnistaja ülekuulatud ning politsei selgitab välja konfliktini viinud asjaolusid. 

Teo toimepanijaga, 40-aastase mehega, on suheldud ning mees on politseis andnud ka oma esmased selgitused.             

Pikemalt loe liiklusraevu juhtumist homsest Postimehest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles