Politsei pidas Pärnus kinni ligi 170 km/h kihutanud joobes mootorratturi (7)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Täna lõunal pidas politsei Pärnu linnas kinni peatumismärguannet eiranud joobes mootorratturi ja viis ta arestimajja, teatas Lääne prefektuur.

Kella 12 paiku päeval märkas politseipatrull Pärnus Tallinna maanteel lähenevat mootorratast Suzuki, millele anti peatumismärguanne. Rattur võttis esiti küll hoo maha, ent andis seejärel gaasi ning jätkas suurel kiirusel sõitu Ehitajate tee suunas. Tagaajamise käigus tõusis mootorratturi kiirus 70-alas ligikaudu 170 kilomeetrini tunnis.

Rattur peeti kinni Raba tänaval loomade varjupaiga juures, kus ta konteineri ja aia vahele peitu oli sõitnud. Märganud politseipatrulli, üritas mootorratta roolis olnud 39-aastane mees küll ära sõita, ent põrkas vastu politseiautot ja kukkus. Kokkupõrke tagajärjel sai kahjustada politseisõiduki lisatuli.

Mootorratas
Mootorratas Foto: Lääne prefektuur

Lääne prefektuuri operatiivjuht Kaido Kõplas sõnas, et kontrollimisel tuvastati mehel ka väärteoks kvalifitseeruv joove, mis oli tema enda sõnul ka põgenemise põhjuseks.

«Eriti kahetsusväärseks teeb juhtumi see, et mehel oli ka kaasreisija, 31-aastane naine, kes vaid päev varem mootorrattaga sõites liiklusõnnetusse sattus,» tõdes operatiivjuht.

«Kevadiste ilmadega on teedele naasnud ka hulganisti rattureid, kellest nii mõnedki kahjuks hulljulgeid ja mõtlematuid sõiduvõtteid kasutavad. Paslik on siinkohal meelde tuletada, et liiklusreeglid kehtivad kõikidele sõidukijuhtidele, kaasa arvatud mootorratturitele,» rõhutas Kõplas.

Politsei viis 39-aastase mehe arestimajja.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles