Kevadtormil sai ajateenijate auto elektrilöögi ja läks põlema, üks vigastatu on põletushaavadega haiglas (7)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonnid suunduvad Kevadtormile.
Kaitseväe kolonnid suunduvad Kevadtormile. Foto: Kaitsevägi

Ida-Virumaal vältaval suurõppusel Kevadtorm sai eile kaitseväe sõiduk kõrgepingeliini alt läbi sõites elektrilöögi ja süttis põlema, kolmest viga saanud ajateenijast viibib üks põletushaavadega haiglas.

Eile kell 16.38 sai Ida-Virumaal Lüganuse vallas Aidu küla juures Eesti Kaitsejõududele kuuluv sõiduk, mille katusel oli raadioantenn, kõrgepingeliini alt läbi sõites elektrilöögi ning süttis põlema, teatas päästeameti Ida päästekeskuse pressiesindaja hommikul.

Päästjad andsid kannatanud üle kiirabile, lõikasid auto akujuhtme läbi ning kustutasid põlevat kulu ja võsa.

Kevadtormi teabeohvitser leitnant Kristel Maasikmets kinnitas Postimehele, et kolm luurekompanii ajateenijat sõitsid eile Kiviõli lähedal maastikuautoga Mercedes-Benz 250 GD, millel oli sideantenn. Manööverdamise käigus liikus sõiduk elektriliini alt läbi, sai elektrilöögi ja süttis põlema.

Täpsustatud andmetel sai õnnetuses viga kolm ajateenijat, neis kaks kergemalt ja üks raskemalt. Kaks Ida-Viru keskhaiglas esmaabi saanud ajateenijat suunati tagasi oma üksuse juurde, kuid üks põletushaavu saanud noormees viibib veel haiglas meedikute hoole all. Oma lähedasi teavitas noormees õnnetusest ise.

«Sõiduk sai hinnanguliselt 30 protsendi ulatuses põlemiskahjustusi,» märkis Maasikmets, kelle sõnul kustutasid põleva sõiduki ajateenijad ise.

Kevadtormi teabeohvitser lisas, et kõiki ajateenijaid instrueeritakse võimalikest ohtudest.

Ida prefektuuri pressiesindaja kinnitas, et juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati väärteomenetlust.

Alles teisipäeval sai raskelt viga õppekogunemisel osalenud reservväelane, kui tagurdanud veoauto talle otsa sõitis. Loe lisaks: Õppusel viga saanud reservväelase seisund on raske

Mullusel õppusel sai viga kolm ajateenijat

8. mail algas 15. korda kaitseväe õppus Kevadtorm, mis ligi 9000 osalejaga Eestist, liitlas- ja partnerriikidest on senistest Kevadtormidest suurim.

Möödunudaastasel Kevadtormil sai tõsisemalt viga kolm ajateenijat. Üks ajateenija põletas end piiritusepõletiga juhtunud õnnetuses, üks ajateenija vigastas end kukkudes ning üks aiast üle ronides.

Lisaks juhtus õppuse ajal üks liiklusõnnetus, kus ajateenijad said väiksemaid põrutusi ning naasid pärast tervisekontrolli teenistuse. 

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles