Putin: Vene lennukid liiguvad Balti regioonis sisselülitatud transponderitega (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalennuk Su-25.
Vene sõjalennuk Su-25. Foto: SCANPIX

NATO riigid lükkasid tagasi Venemaa ettepaneku keelata väljalülitatud transponderitega sõjalennukite lendamine Läänemere regioonis, kuid sellest hoolimata lendavad Vene sõjalennukid praegu sisselülitatud transponderitega, lausus Vene president Vladimir Putin neljapäeval.

«Meie NATO-partnerid lükkasid ettepaneku tagasi. Nad ütlesid, et keelduvad Putini ettepanekust. Putin pole siin asjasse segatud. Nad lükkasid tagasi Soome presidendi (Sauli) Niinistö ettepaneku,» lausus Vene riigipea vastuseks küsimusele Valdai foorumil.

Riigipea sõnul lubatakse Läänemere piirkonda ainult sisselülitatud transponderitega Vene sõjalennukeid.

«Selle sammu astumine pole meie jaoks lihtne, sest siin on tehnilisi küsimusi. Lisaks on mõned küsimused ka puhtsõjalised. Samas andsin kaitseministrile korralduse leida võimaluse see samm astuda viisil, mis ei õõnesta meie julgeolekut. Meie kaitseministeerium leidis selle viisi, kuid meie NATO kolleegid pole sellega nõus. Seetõttu palun saatke kõik küsimused Brüsselisse,» ütles Putin.

Niinistö tegi Putinile juulis ettepaneku parandada lennuturvalisust Läänemere kohal transponderite kasutamisega sõjalennukites.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles