Raadiko talus rühmab poolsada poolakat

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa kaksikvendadest noored talupidajad Siim (vasakul) ja Kaarel Kilki. Pilt on illustratiivne.
Lääne-Virumaa kaksikvendadest noored talupidajad Siim (vasakul) ja Kaarel Kilki. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Kui kõik läheb plaanikohaselt, siis hakkab Lepna külje all asuva Raadiko talu pooleteise hektari maasikapõldude mullapinnase väärtus kohaliku tööjõu abil peagi mühinal tõusma.

Senimaani katsetavad talupidajatest kaksikvennad Siim ja Kaarel Kilki võõrtööjõudu. Nimelt kasvatavad nad oma pisikeses prototüübis ehk kolmeosalises poest ostetud lihtsas plastkastis, mille põhjas on imepisikesed augud, alates juunikuust ühte karbitäit ehk umbes viitkümmet Poola päritolu usinat mullatöölist – vihmaussi.

Rassijate kosumiseks kokku pandud pisikese kompostikasti kasvupinnas sisaldab vihmaussidele ideaalseid, et mitte öelda, isuäratavaid tingimusi. Mitmekesisest menüüst leiab nii ajalehepabereid, juurviljapealseid kui ka loomulikult välja praagitud maasikaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles