Eestimaa metsades korraldatakse veidraid üritusi...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napsitrallide suvepäevad 2011 Saaremaal
Napsitrallide suvepäevad 2011 Saaremaal Foto: MTÜ "Hea on olla"

Hiljuti väelaulude laagris Põrsakul hirmuvabaks koolitatud Riho (32) muutus nii julgeks, et läks Kadrioru ummikusse autodega rinda pistma. Nüüd on mees haiglas.

Juhuse läbi julgeks aetud Riho kutsus Avanejad Mustamäe haigla palatisse, et oma muret kurta. Patsiendile on diagnoositud murtud jalaluu, peapõrutus, vaimne tasakaalutus ja Achilleuse kõõluse rebend. «Ma ei karda absull mitte kolbigi! Kuidas nii elada saab?» on mees nüüd tulivihane.

Kõik algas sellest, kui Rihole kingiti sünnipäevaks Julguse Väelaulude festivali pilet.

Möödunud laupäeval Raplamaale Põrsaku lähistele taluhoovi kohale sõitnud meest ootas ees üllatus. «Ei olnud mingit väemussi, tümmi jaoks polnud isegi kõlareid. Mingi patsi seotud habemega odratolgus tinistas kitarri, ägises midagi ja kõik üritasid tema loperguse rütmi järgi õõtsuda,» meenutab ta.

Jeesustelt tasuta jooki!

Õige eestlasena ei saanud siiski piletit raisku lasta ja Riho võttis üritusest osa nii-öelda kogu raha eest. «Peldiku taga jõid Jeesused (pikkade juustega mehed – toim) ühisest kausist mingit pruuni läga. Küsisin, kas see on pileti sees. Nemad muhelesid, et jah. Jõin laksust nende kausi tühjaks, ega tasuta kraami saa alles hoida. Kuradi kibe solk oli!» kirtsutab julgemees nina.

Seejärel hakkas Rihol imelik.  «No alustuseks hakkas nii veider, et  unustasin enda keha üldse ära ja lasin püksid täis. Õnneks võtsid kõik end parajasti alasti, mina siis kah ja jooksin salaja tiiki pesema. Keegi ei pannud tähelegi, pärast niffasin aidast kellegi laiad oranžid püksid endale jalga.»

Hämarad mälestused

Järgnenud sündmusi Riho täpselt ei mäleta, Avanejad kahtlustavad, et pigem ei taha mäletada. «Pühapäeva hommikul ärkasin koidu ajal üles, magasime kõik alasti ümber kustunud lõkke. Mul oli lillepärg peas ja kubeme ümber oli keegi pruuni vildikaga mustreid joonistanud (tõenäoliselt henna tätoveering – toim).

Ajasin käppelt kargu alla ja istusin rooli, et imelikult peolt minema saada.»

Riho kihutas koju Lasnamäele ning kõndis naabrite imestunud pilkude all ihualasti oma korterisse. «No mingit hirmu ega häbi ei olnud,»  kirjeldab vabariigi julgeim Riho.

Piknikust sai katastroof

Kuuma ilma tõttu ei vaevunud kartmatu mees end jätkuvalt riietama, kui sõitis bussiga Kadriorgu piknikule. «Pean alati pühapäeviti piknikku. Ostsin poest viinereid ja kuuspaki õlut ning sõitsin bussiga pargi suunas suve nautima. Inimesed küll vaatasid imelikult, aga mis mul sellest, julgust ülearugi!»

Asi keeras viltu siis kui Riho pidi Poska peatuse juures teed ületama. «No mis kuradi punane tuli! Läksin julgelt üle tee ja viimase asjana nägin pidurdava musta Audi vahatatud kapotti,» meenutab liiklusõnnetuse ohver.

Alasti kannatanule kutsuti kiirabi ning Narva maantee ummik võttis õnnetuse tõttu eepilisi mõõtmeid.

Nüüd ei tea Riho, kuidas liigjulgena olla, aga kindel tulevikuplaan on tal paigas.«Esimese asjana kui siit välja saan, lähen Põrsakule tagasi ja, teen oma kätega väelaulikust hädalauliku ning käsin siis mulle topeltportsjoni hirmu tagasi sisse ajada nah! Puruks tehtud kuuspaki ja viinerid maksku kah kinni nii et silm kah ei pilgu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles