Putin: Donald Trumpi kohta valeraporti koostajad on hullemad kui prostituudid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin võttis sõna USA presidendiks saava Donald Trumpi raporti teemal, öeldes et selle koostajad on hullemad kui end müüvad prostituudid, kuna neil puudub täielikult moraal ja eetika.

Putin lisas, et selles valeraportis ära toodud väited Trumpi salasuhete kohta Venemaa võimudega ei vasta tõele ning Venemaa ei kogu iga USA miljardäri kohta infot, edastab The Independent.

«Ma ei tunne härra Trumpi isiklikult, ma ei ole temaga kunagi kohtunud ja ma veel ei tea, mida ta presidendina rahvusvhelisel areenil teeb. Seega ei ole mul põhjust teda rünnata ega tema järel luurata, teda kritiseerida või kaitsta,» teatas Putin.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Venemaa ja USA suhetes oli tunda kriisi hõngu, kui rahvusvaheliselt hakati Venemaad süüdistama, et nad häkkisid demokraatide andmebaasidesse, tekitades demokraadist presidendikandidaadile Hillary Clintonile kahju ja aidates selle sammuga Donald Trumpil võitu saavutada.

Möödunud nädalal lahvatas uus skandaal, kui ilmnes, et USA firma palvel kogus Trumpi kohta salaandmeid Christopher Steele, kes Briti välisluureteenistuse MI6 agendina resideerus pikka aega Moskvas. Ta  rajas 2009. aastal eraluurefirma Orbis Business Intelligence, mis kogub vastavalt tellimusele andmeid.

Briti endise luuretöötaja Christopher Steele'i rajatud firma Orbis Business Intelligence asub selles Londoni hoones
Briti endise luuretöötaja Christopher Steele'i rajatud firma Orbis Business Intelligence asub selles Londoni hoones Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Steele’i raporti kohaselt olevat Trump Moskvas olles kasutanud luksushotellis prostituutide teenuseid ja Vene luurele oli see teada. See olevat Trumpi üks saladusi, millega venelased teda mõjutada saavad.

«Prostitutsioon on kole sotsiaalne fenomen, kuid inimesed, kes tellivad ja kirjutavad valeraporteid, on veelgi hullemad. Nad ei ole prostituudid, vaid täiesti moraalita mudaolendid. Kas tõesti keegi usub meediale ette söödetud valeinfot?» lisas Putin.

Vene võimude teatel ei kogu nad välisriikide juhtide ja poliitikute kohta valgustkartvat informatsiooni, nad ei mõjutanud küberrünnakutega USA valimistulemust. 

Trump mõistis Steele'i raporti hukka, nimetades seda valeandmete ja -uudiste levitamiseks ning katseks ta mainet kahjustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles