Ooperimaailma intriigid publiku ees

Kirke Ert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsertetendus Diiva
Kontsertetendus Diiva Foto: Janno Loide

Mis juhtub kui ooperiprimadonna kaotab reaalsustaju, on kuulsusesärast pimestatud ning satub laval klaverimängijaga konflikti? Seda näeb ja kuuleb Paavo Piigi poolt kirjutatud ja lavastatud kontsertetenduses «Diiva». 

Idee tuua ooperimaailma lavatagused intriigid ja draamad lavale tekkis metsosopran Annaliisa Pillakul mõned aastad tagasi. Ainest selleks pakku elu ise. «Minu ümber on üle 20 aasta keerelnud diivasid ja diivakesi, kelle suuremad näitemängud on jäänud kahjuks lava taha, meie toome need aga publiku ette. Inspiratsiooniallikaid nimepidi tutvustama ei hakkaks, aga igas riigis kuulub ooperi tegemise juurde palju draamat ja diivatsemist, nii et etenduse kangelanna võiks tegutseda ükskõik kus. Kuna naljad on universaalsed, on etendus ka kõigile mõistetav,» rääkis Pillak. Lisades, et maailmas esinedes on olnud kordi, mil publik arvab, et tegemist on tavalise kontserdiga, mis ühel hetkel hakkab lihtsalt käest minema.

Laval saab näha tõelist isiksuste konflikti iseenda ja kolleegidega ning aimu sellest, mis toimub kulisside taga.

Metsosopran Annaliisa Pillak kontsertetenduses «Diiva» 
Metsosopran Annaliisa Pillak kontsertetenduses «Diiva» Foto: Janno Loide

«Diiva» esietendus 4 aastat tagasi, tänaseks on see lavale jõudnud 40 korda. On esinetud nii Eestis, Soomes kui Venemaal. Euroopa Liidu nädala raames peaks etendus jõudma mais ka Brasiilia Florianopolise Pedro Ivo teatrisse.

Kontsert-etendus «Diiva» Nõmme Kultuurikeskuses, reedel 1.aprillil kell 19. Diiva rollis metsosopran Annaliisa Pillak, klaveril Marko Hilpo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles