May tüürib britid karmi Brexiti poole

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May plaani kohaselt ei kavatse Ühendkuningriik enam Euroopa Liidu eelarvesse raha eraldada.
Theresa May plaani kohaselt ei kavatse Ühendkuningriik enam Euroopa Liidu eelarvesse raha eraldada. Foto: Reuters/ScanPix

Seitse kuud pärast Ühendkuningriigi referendumit Euroopa Liidust lahkumiseks ning lõputuid kohtumisi ELi liidrite ja Euroopa riigipeadega visandas Briti peaminister Theresa May oma kodumaale uue julge tulevikuvisiooni.

May eile Londonis peetud kauaoodatud kõne tõi selgust, et tema valitud tee on karm Brexit, mis tähendab, et Ühendkuningriigi ühendusest lahkumine tuleb täielik ning valitsus ei eelista ühe jalaga liitu jäämist.

Samas rõhutas ta kõnes korduvalt, et Ühendkuningriik lahkus küll EList, kuid mitte Euroopast. «Meie otsus EList lahkuda ei tähenda, et oleksime hüljanud Euroopa väärtused,» sõnas Briti peaminister ja lisas: «Meie samm pole tehtud selleks, et ELi nõrgendada. Ma ei taha, et EL laguneks. ELi edu on Suurbritannia riiklikes huvides.»

Postimees toob välja May Brexiti-kava põhipunktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles