Mupo trahvis Savisaare kohale parkinud invaliidi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõuna ajal trahvis munitsipaalpolitsei liikumisraskustega naist, kes oli oma auto korraks Vabaduse väljakule linnapea Edgar Savisaare nimelisele parkimiskohale parkinud.

Kohale saabunud Edgar Savisaare autojuht parkis naise BMW oma Audiga kinni, jättes selle esimesele sõidurajale ja lülitades ohutuled sisse. Kui autojuht oli linnavalitsuse hoonesse sisenenud, väljus sealt kohe munitsipaalpolitsei töötaja, kes asus seadust rikkuvat sõidukit (linnavalitsuse maja ees parkimiseks on vajalik linnavalitsuse eriluba) iga nurga alt pildistama.

Samal ajal tuli majast välja autoomanik, kellel oli silmaga nähtavad kõndimisraskused. «Mis te pildistate, mul oli vaja korras WCs käia,» ütles ta. Naine näitas ka kotist võetud invasõiduki märki, tunnistades samas, et on unustanud selle pikendamata.

Munitsipaalpolitseid see aga ei veennud ja kui naine autosse istus, jooksis välja teine mupo töötaja ning seisis autole ette. «Ma seisan ees, et ta ei saaks enne ära sõita, kui mu kolleeg on trahvi valmis kirjutanud,» ütles ta selgituseks. Tema vaev oli siiski asjata, sest linnapea auto oli pargitud nii, et naine poleks ka parima tahtmise juures saanud Savisaare personaalselt parkimiskohalt ära sõita.

Keset teed jäetud Savisaare autoga munitsipaalpolitseinik tegeleda ei tahtnud, väites, et tollel olevat õigus niimoodi parkida.

Munitsipaalpolitsei pressiesindaja Meeli Hundi sõnul käitus mupo inspektor kirjeldatud olukorras reeglite kohaselt.  «Esiteks ei olnud sõiduki aknal invakaarti, mistõttu hakati trahviotsust vormistama. Teiseks, kui omanik invakaarti näitas – oli see aegunud, see tähendab kehtetu. Kolmandaks, isegi kui kaart oleks olnud kehtiv, ei anna see õigust rikkuda peatumiskeelu märki antud moel – sõiduk peab olema täielikult kõnniteel – pildilt aga on näha, et see on osaliselt kõnniteel. Kõigele lisaks parkis  kodanik oma auto selgelt nähtavale isikliku märgistusega parkimiskohale, mis on samuti rikkumine,» selgitas Hunt.

«Mis puudutab linnapea sõidukit, siis ootas autojuht olukorra lahenemist ning oli läinud majja, et informeerida valvureid. Sisse olid lülitatud ohutuled. Kaubiku puhul oli arvatavalt tegu kaupa kohale toonud sõidukiga, kellel on õigus kauba laadimise ajaks maja ees parkida. Vastasel juhul oleksid mupo valvurid talle trahvi vormistanud,» lisas ta.

«Omaette huvitav seik on aga see, et miks peaks tänavalt tulnud inimene, olgugi et väidetavalt invaliid, minema linnavalitsuse WC-sse ning kasutama selleks linnapea isiklikku parkimiskohta. Nii või naa – eksimusi sai mitu,» tõdes pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles