Ohtlikud jääpurikad ja lumi tuleb katustelt eemaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikate koristamine Tallinnas Laial tänaval.
Jääpurikate koristamine Tallinnas Laial tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna munitsipaalpolitseid kureeriv Tallinna abilinnapea Taavi Aas tuletab majaomanikele meelde kohustust eemaldada katustelt raske sulalumi ja räästaist ohtlikud jääpurikad. Purikatest võib ööpäevaringselt teatada mupo telefonile 14 410.

Aasa sõnul on ligi kaks kuud väldanud lumesajule järgnenud sula tekitanud majade katustele rasked lumekamakad, mis ohustavad otseselt jalakäijate elu ja teevad linnas liiklemise ohtlikuks.

«Ilmaprognoosid lubavad veel vähemalt kaheks järgnevaks päevaks plusskraade ja majavaldajatel tuleb katuste puhastamisega kiirustada,» ütles Aas. «Kui ilm taas külmale pöördub ja taas lund sadama hakkab,  tekkivad katustele veelgi ohtlikumad jääkamakad, mille koristamine on veelgi kulukam ja ohtlikum.»

Tallinna heakorraeeskiri näeb ette, et kinnistu või ehitise omanik on kohustatud kõrvaldama ehitiselt lume, jääpurikad, varisemisohtlikud kivid, plaadid ja muu sellise ning tagama tööde ajal tänaval ja kõnniteel ohutu liiklemise, piirates koha ajutise piirdeaiaga. Kui jääpurikate ja lume eemaldamine tehakse kiireloomulise avariitööna, tuleb sellest teavitada linna infotelefonile 1345.
Katustel lumetõrjetööde tegemise ajaks tuleb kindlasti kaasata lisajõude tööde ohupiirkonnas liiklejate hoiatamiseks.  Ohuala tuleb tähistada silmapaistvalt ja arusaadavalt. Pärast töid tuleb kõnni- ja sõiduteedele kogunenud lumi ja jää koristada.       

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles