Kas reisikindlustus puhkajale või seiklejale?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: iizi kindlustus

Reisikindlustust sõlmides tuleb lähtuda puhkuse eesmärgist ja tegevustest. Millist tüüpi puhkaja Sa oled? Kas puhkad rahulikult palmi all mõnuledes? Või otsid seiklusi ja eelistad aktiivset puhkust? IIZI reisikindlustuse spetsialistid annavad nõu.

Puhkusreisid võivad olla rahulikud või täis erinevaid seiklusi. Näiteks, tegelevad paljud inimesed erinevate spordialadega ka välisriiki minnes. Enne reisikindlustuse tegemist tasub hoolikalt läbi mõelda oma plaanid ja tegevused reisil ning veenduda, et kindlustuskaitse kehtib ka nende tegevuste korral. Kindlustusseltsidel on nimekiri spordialadest, millede puhul kaitset ei pakuta või mis on kaetud teatud ulatuses ning tekkivatele kahjujuhtumite lahendamisele võidakse läheneda erinevalt. Isegi kui sport ei ole sinu puhkusereisi peamine eesmärk, siis mõtle varakult, kas plaanid reisi käigus mõnda sportlikku tegevust proovida (näiteks ära unusta, et ka lihtne sukeldumine kuulub siia alla, mägimatkamine teatud kõrgusteni, suusatamine vaid märgistatud radadel jne) ja lase vastav märge lisada kindlustusele. Vastutuskindlustuse lisamist poliisile tasuks kaaluda suusareiside puhul, kus tahtmatud otsasõidud ja kukkumised on kerged tulema. Ka lastega reisiplaane tehes.

Rahulik puhkusereis

- Mõtle hoolega läbi oma tegevused reisil ja veendu, et nende tegevuste puhul ei ole vajalik spordi lisariski märkida. Näiteks sukeldumine, matkamine jne

- Kui on tegemist eksootilisema sihtkohaga, siis halba ei teeks meditsiiniabikindlustuse olemasolu ja selle summa üle vaadata (päikesepiste, mürgitused, ohtlikud putukad ja loomad)

Aktiivne puhkusereis

- Kui plaanid tegeleda spordiga, siis veendu konkreetse spordialaga tegelemisekaitse olemasolus

- Ka osaledes võistlustel või treeninglaagris tuleb vastav märge lisada kindlustuslepingule

- Kui võtad reisile kaasa oma spordivarustuse, siis veendu, et kaitse oleks peal ja summa oleks piisav

- Kaalu vastutuskindlustus kaitse lisamist

Reisikindlustuse hindu ja tingimusi saab võrrelda IIZI veebilehel. Tee ise oma valik: www.iizi.ee

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles