Detailne video: Atletico penalti Reali vastu oli reeglitevastane

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoine Griezmann kohtumises Madridi Reali vastu penaltit sooritamas.
Antoine Griezmann kohtumises Madridi Reali vastu penaltit sooritamas. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Scanpix

Madridi Atletico pani jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali korduskohtumises Madridi Reali tõsise surve alla, kui koduväljakul asuti 16. minutiks 2:0 juhtima. Tagantjärele targana tuleb tunnistada, et seisuks 2:0 teinud Atletico 11 m karistuslöök ei oleks tohtinud lugeda.

Kordustest on näha, et penaltit löönud Antoine Griezmann lõi palli vasaku jalaga ja seejärel põrkas mänguvahend veel vastu tema paremat jalga. Sündmuste selline käik on aga keelatud ja vastavalt reeglitele oleks Real pidanud saama vabalöögi.

«Ta lõi palli vastu oma paremat jalga. Ta lõi palli kaks korda. Värav oleks tulnud tühistada,» kommenteeris Lee Dixon juhtunut ITV eetris.

Ka Inglismaa ründelegend Gary Lineker leidis kohe BT Sportis mängu analüüsides, et tõenäoliselt tegi Griezmann topeltpuute. «Sellises olukorras värava tühistamine nõuaks kohtunikult suurt julgust,» tõdes ta.

Lõppkokkuvõttes antud penalti otsustavaks ei saanud. Atletico võitis küll korduskohtumise 2:1, kuid kahe mängu kogusummas läks avamängu 3:0 võitnud Real finaali skooriga 4:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles