Savisaare viimane reetja (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Pettai koos kaaslasega mullu märtsis riigikogu valimiste ajal keskerakonna valimispeol Meriton Hotellis.
Paavo Pettai koos kaaslasega mullu märtsis riigikogu valimiste ajal keskerakonna valimispeol Meriton Hotellis. Foto: Liis Treimann

«Ma poleks elus uskunud, et see mees mind reedab,» usaldas Edgar Savisaar neil päevil oma lähedastele. Reetmist mitte kunagi andestav endine suur poliitik mõistis, et tema erakonna rahaasjades aastaid toimetanud reklaamimees Paavo Pettai avameelitsemisel kaitsepolitsei ülekuulamisel on Savisaare vaatenurgast ränk hind.

Pettai asus koostööle riigiprokuratuuriga ja pääses süüdistusest. Selle nädala pommuudis oli lühidalt kokku võttes just niisugune. Uudise sisu on senini lahti rääkimata.

Aastaid Savisaare lähimate usaldusisikute ringi kuulunud Pettai on viimastel kuudel teinud mitu avalikkusele pealtnäha arusaamatut käiku. Esimene oli 750 000-euroste garantiikirjade käikulaskmine, mis pani Keskerakonna päevapealt finantsraskustesse.

Sellele järgnes kriminaaluurimisel pooltevahetus, mis sai nüüd avalikuks. Kohtupingist pääsenud Pettai kaitsja, vandeadvokaat Üllar Talviste oli nii tõmmanud juba teises suures korruptsiooniprotsessis kõige pikema kõrre: Villu Reiljani maadevahetuse protsessis pääses ainsana süüst tema klient Einar Vettus, nüüd tegi Talviste sama Pettaiga.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles