Allilma kulisside üllatav avanemine (3)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuaris algas Harju maakohtus protsess Tallinnas ja Rakveres tegutsenud kuritegeliku ühenduse üle, pildil Andrey Kuzyakin, keda peetakse jõugu juhiks.
Jaanuaris algas Harju maakohtus protsess Tallinnas ja Rakveres tegutsenud kuritegeliku ühenduse üle, pildil Andrey Kuzyakin, keda peetakse jõugu juhiks. Foto: Tairo Lutter

Organiseeritud kuritegevuse kroonimata kuninga Nikolai Tarankovi oma tapjale öeldud «tšort» ehk tont pole pelk sõnakõlks, vaid kuritegeliku maailma rängim solvang.

Eelmisel nädalal toimusid Haapsalu kohtumajas istungid Juri Vorobei üle, keda süüdistatakse endise allilmaliidri ja Vorobei peretuttava Nikolai Tarankovi tapmises. Vorobei jutust jäi segaseks, miks mehed omavahel tülli läksid, ent tema väitel nimetas Tarankov teda tšort’iks ehk eesti keeles tondiks. Pätimaailma slängis tähendab see koputajat.

Arusaadav oli, et Vorobeid segas see fraas nii väga, et ta üritas asja lahendada mitmel korral ning võttis seda koguni tapmisähvardusena. Kõige tulemusena pidi ta ise Tarankovi maha laskma, nii tunnistas Vorobei kohtus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles