Uuring: just need kolm spordiala pikendavad eluiga

Grete Tammoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Scanpix

Otsid uut hobi? Hiljaaegu Suurbritannias avaldatud uuringu kohaselt aitavad just need spordialad sinu eluiga pikendada. Eksperdid uurisid ning analüüsisid erinevaid erinevaid treenimisviise ning leidsid, et nende aladega tegelevad inimesed elavad kauem kui inimesed, kes eelistavad muid sportimisvõimalusi.

Uuringu käigus küsitleti Inglismaal ja Šotimaal enam kui 80 000 täiskasvanut ning uuriti nende sportimisharjumusi üheksa aasta vältel, vahendab Hello Giggles. Selle aja jooksul suri 8790 osalejat, nendest 1909 inimest südamehaiguse või infarkti tagajärjel. Eksperdid võrdlesid suremust erinevate spordialadega tegelevate inimeste vahel, võttes arvesse inimese vanust, sugu ning haiguslugu, ning tulemused olid üsna üllatavad.

Uuringu kohaselt oli vastamisele eelnenud nelja nädala jooksul reketispordiga tegelenud inimeste suremise tõenäosus 47% väiksem kui mistahes muu spordialaga tegelenud inimestel, risk surra südamehaiguse või infarkti tagajärjel oli aga lausa 56% võrra väiksem.

Head näitajad olid ka ujumise või aeroobikaga tegelevatel inimestel. Ujujatel vähenes suremise risk 28% ning oht surra südamehaiguse või infarkti tõttu langes lausa 41% võrra. Aeroobika harrastajatel vähenes suremisoht aga 27% võrra ning tõenäosus surra südamehaiguste või infarkti tagajärjel oli 36% väiksem kui teistel spordisõpradel.

Nii et kui oled uute sportimisvõimaluste otsingutel, siis neid alasid tasuks kindlasti kaaluda. Sellegipoolest toodi ka selles uuringus välja, et mistahes spordialaga tegelemine on igatahes kasulikum, kui üldse mitte spordi tegemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles