Kurikamees nõudis kohtus leinaseisakut (11)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einroos oli kaasliikleja kurikaga ähvardamise pärast kohtu ees kaks aastat tagasi, toona kandis ta pesapalliklubi särki.
Einroos oli kaasliikleja kurikaga ähvardamise pärast kohtu ees kaks aastat tagasi, toona kandis ta pesapalliklubi särki. Foto: Sander Ilvest

Tallinnas Lasnamäel kaasliiklejat kurikaga ähvardades tuntuks saanud Urmas Einroos astus eile Harju maakohtu ette süüdistatuna endise kallima mõrvas. Kõigepealt palus ta kohtusaalis korraldada mõrvatud naise mälestuseks leinaseisaku; kohtunik keeldus.

«Kõik istungid ei pea tõsised olema, natuke peab nalja ka saama,» teatas jõhkras mõrvas, vägistamises ja peksmises süüdistatav Einroos naerulsui enne ristküsitluse algust. «Ma olen 44 aastat vana ning olengi selline – mind ei muuda,» lisas rohelilla tuttmütsiga ning jala- ja käeraudadesse aheldatud Einroos kohtupingis istet võttes.

Einroos seisis neljapäeval kohtu ees süüdistatuna naise tapmises, kellega ta oli lähedane olnud kümmekond aastat. Süüdistuse järgi oli Einroos naist Tallinnas Nõmme korteris kättejuhtunud esemetega vägistanud ning mitu tundi peksnud. Lõpuks viis Einroos naise Paunküla veehoidla rannale, kus ta ohvri surnuks kägistas. Tõendeid kogunud uurijad leidsid Einroosi telefonist pilte ja videoid – mees oli oma tegevust jäädvustanud. On teada, et videole pole jäänud tapmist, küll aga sellele eelnenud sündmusi korteris ja Einroosi autos.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles