Mustvees puhkes tülli läinud pidutsejate vahel kähmlus, loobiti kive ning vehiti püstoliga (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeva varahommikul kella 5.15 paiku sai politsei väljakutse Mustvees Tartu tänaval asuvasse baari. Esialgsetel andmetel oli seal tekkinud konflikt alkoholi pruukinud seltskondade vahel.

Tüli päädis kähmlusega ning väidetavasti loobiti baari ees üksteise pihta ka kive. Kergemaid vigastusi said baaris olnud naine ja mees, kellele kiirabi andis esmaabi ja lubas kodusele ravile, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Esialgetel andmetel võttis rüseluse käigus üks seltskonnas olnud meestest välja tulirelvale sarnaneva eseme, mis osutus stardipüstoliks. Seda nähes inimesed ehmusid ning helistasid hädaabinumbrile.

Politsei saabudes oli osa seltskonnast baari juurest lahkunud. Politsei asus püstoliga vehkinud meest otsima ning tunnistajate kirjeldusele vastav sõiduk, kus otsitav mees ühes oma tuttavaga sõitis, peatati Mustvee lähistel.

39-aastane mees peeti avaliku korra raskes rikkumises kahtlustatavana kinni ning esialgu viidi ta arestimaja kainestuskambrisse.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik ütles, et relvajuhtumitele reageerib politsei alati kõrgendatud tähelepanu ning eeldusega, et ohtu kujutava inimese käes võib olla tulirelv. «Politseinikel ja kõrvalistel inimestel pole alati võimalik eemalt hinnata, kas tegu on õhu- või stardipüstoli, tulirelva või selle maketiga. Relvataolise esemega avalikus kohas vehkides ei tunne ohtu ainult teised linlased, samamoodi on ohus korrarikkuja enda elu ja tervis. Kui korrarikkuja politseiniku käsklustele ei allu ja relvataolise esemega inimesi sihib, kasutab politsei kõiki vahendeid, et rünne kiirelt tõrjuda. Sõltuvalt ründe iseloomust võib kõrgendatud ohtu tõrjumiseks ja hädakaitseks politseinik kasutada ka tulirelva,» toonitas Hallik.

Selle vahejuhtumi uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles