Ööpäev liikluses: üks hukkunu, viis vigastatut ning 18 roolijoodikut (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ATV. Foto on illustratiivne.
ATV. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval juhtus Eesti teedel ja tänavatel kuus liiklusõnnetust, milles kaotas elu üks ja sai vigastada viis inimest – teiste seas 7-aastane poiss.

Päeva traagilisim õnnetus juhtus kella 20.20 paiku Lääne-Virumaal Tapa vallas Loksa külas Loksa-Põdrangu tee 1. kilomeetril, kus 56-aastane mees kaldus ATV-ga vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastutuleva Scania veokiga, mida juhtis 31-aastane mees. ATV juht hukkus sündmuskohal. Täpsemad asjaolud väljaselgitamisel.

«Esmane tunnistajate ülekuulamine kinnitas, et ATV sõitis suurel kiirusel, sõiduki tuled ei põlenud ning ühel hetkel sõitis ATV sirgel asfalteeritud teelõigul lihtsalt vastassuunda, kus talle liikus vastu veok Scania,» märkis Rakvere jaoskonna vanemuurija Margus Kotter. «Veokijuht püüdis ATV-d märganuna ohuolukorrast signaali andes hoiatada ning teha endast oleneva, et kokkupõrget vältida, ent paraku ei olnud see enam võimalik ning ATV rihtis suurel kiirusel veoki esinurka.»

Päeva esimene õnnetus juhtus aga kella 11.36 ajal Harjumaal Rae vallas Tallinna ringtee 12. kilomeetril, kus 56-aastane mees ei tulnud BMW mootorratta juhtimisega toime ja sõitis sellega teelt välja vasakule kraavi. Kiirabi viis mootorratturi haiglasse kontrolli.

Teine õnnetus juhtus kella 15.04 ajal Maardus Ringi 14a juures, kus esialgsetel andmetel kaotas 7-aastane poiss jalgrattaga sõites tasakaalu ja kukkus. Kiirabi viis poisi Tallinna lastehaiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kella 18.55 paiku Pärnus Lemmetsa külas Sauga–Jõõpre maantee 1. kilomeetril, kus alkoholijoobe tunnustega 30-aastane mees kaotas lauges vasakkurvis Citroën Berlingo üle kontrolli ning kihutas sellega maantee vasakkraavi. Kiirabi viis juhi Pärnu haiglasse.

Neljas õnnetus juhtus kella 19.15 ajal Maardus Keemikute 39 juures, kus esialgsetel andmetel kukkus 58-aastane mees reguleerimata ülekäigurajal vastu Škoda Octaviat, mida juhtis 58-aastane naine. Kiirabi viis jalakäija Ida-Tallinna keskhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud väljaselgitamisel. Politsei palub õnnetust pealt näitutel helistada politseisse telefonil 612 3000 või saata e-kiri aadressile pohja.lmt@politsei.ee.

Päeva viimane liiklusõnnetus juhtus kella 20.37 ajal Tartus Ringtee tänaval, kus 22-aastane ei tulnud toime Kawasaki ER-N6 tüüpi mootorratta juhtimisega ja kukkus sellelt maha. Kiirabi viis mootorratturi Tartu Ülikooli kliinikumi EMO-sse. Täpsemad asjaolud on veel väljaselgitamisel.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta uusi teateid ei laekunud. Jätkuvalt on aga kadunud kaks Põhja prefektuurist ärandatud autot: 2000. aasta tumehall Audi A6 riikliku numbrimärgiga 112ARB ja hõbedane 2006. aasta Toyota Avensis, mis kannab numbrimärki 152MGY.

Liikluspolitsei patrulli kohtab pühapäeval suure tõenäosusega Tallinna–Tartu maanteel.

Politsei tabas ööpäevaga 18 joobes sõidukijuhti

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 18 joobes juhti.

Kõigil tabatud juhtidel olid alkoholi tarvitamise tunnused.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles