Reinsalu pani ette seadustada riigireeturitelt ja terroristidelt kodakondsuse võtmine (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu.
Justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: Konstantin Sednev

Justiitsminister Urmas Reinsalu tegi ettepaneku muuta kodakondsuse seadust ning sätestada, et valitsuse otsusega antud Eesti kodakondsust oleks võimalik ära võtta terroristliku ühenduse tegevuses osalejalt või riigireeturilt.

Justiitsminister tegi riigikogule ettepaneku muuta kodakondsuse seadust nii, et kodakondsus oleks võimalik ära võtta neilt, kes on toime pannud riigireetmise või osalevad terroristlikus tegevuses, edastas justiitsministeerium.

Eelnõu kohaselt on kodakondsusest võimalik ilma jätta ainult neid terrorismis või riigi reetmises süüdi mõistetud inimestelt, kes on Eesti kodakondsuse saanud valitsuse otsusega. Kodakondsust ei saa ära võtta sünnijärgselt kodanikult.

«Terroristlikud ühendused ohustavad tõsiselt kogu maailma julgeolekut. Selliste ühenduste tegevuses osalemine või tegevuse toetamine on sedavõrd äärmuslik riigivastane käitumine, et õigustab kodakondsuse äravõtmist,» sõnas Reinsalu.

Ettepaneku kohaselt kaasneb kodakondsuse äravõtmine üksnes esimese astme riigivastase kuriteo toimepanemisega, millega on karistusseadustik ette näinud raskeima karistusena üle viie aastase vangistuse või eluaegse vanglakaristuse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles