Kuni su küla veel elab (aga mitte mu tagahoovis!)

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Klementa.
Tuuli Klementa. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tuuli Klementa, Hindreku turismitalu perenaine

Kolme aasta eest, kui me abikaasaga tema kodukohta Valgma külla Hindreku turismitalu rajama asusime, tervitas külarahvas meid soojalt. Naaber tundis heatahtlikku huvi, kuidas meil läheb, ning tema abiga said ehitatud taluaeda ka külaliste puhkemajad. Külamehed, teiste seas uus asjalik külavanem, käisid nõu ja jõuga abiks ning soovisid tegemistes edu. Oli tunda ehedat koostegemise vaimu ja kogukonna tuge. Süda oli soe ja olime kindlad, et teeme õiget asja.

Ettevõtlikud külaelanikud leidsid, et muidu üsna vaikses rütmis kulgenud külaelule võiks natuke hoogu anda, sest oleks ju patt jätta kasutamata Eesti külaliikumiste ja kogukonnaprogrammide võimalused. Nii loodi läinud aasta sügisel Valgma külaselts. Mõtteid, mida teha, jagus. Tänavu vabariigi aastapäeval heiskasime lipu küla uuel lipuväljakul, kevadel toimusid talgud ning juunis pidasime külaplatsi katusealuse sarikapidu. Põnevusega ootame selle nädala lõpus peetavaid Valgma ridakülapäevi, kui mitmed talud külalistele oma uksed avavad ning head-paremat pakuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles