Rakveret väisasid Ukraina sõjaväelased

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski oblasti asekuberner Viktor Remskyi annab Rakvere linnavolikogu aseesimehele Aleksandr Holstile mälestuseseme. Tagaplaanil Rakvere linnavolikogu liige Toomas Varek, Donetski oblasti sõjakomissar  kolonel Oleksandr Serhijev ja Ukraina relvajõudude maaväestaabi  territoriaalosakonna ülem kolonel Oleksandr Yermolenko.
Donetski oblasti asekuberner Viktor Remskyi annab Rakvere linnavolikogu aseesimehele Aleksandr Holstile mälestuseseme. Tagaplaanil Rakvere linnavolikogu liige Toomas Varek, Donetski oblasti sõjakomissar kolonel Oleksandr Serhijev ja Ukraina relvajõudude maaväestaabi territoriaalosakonna ülem kolonel Oleksandr Yermolenko. Foto: Meelis Meilbaum

Läinud nädala reede ennelõunal sisenes Rakveres Tarka Majja viis laigulises sõjaväevormis inimest ja möödujad ei osanud isegi aimata, et tegemist on kõrgetasemelise delegatsiooniga Ukrainast.

Külalistele tutvustasid Rakvere linnavalitsuse hoonet volikogu aseesimees Aleksandr Holst ja volikogu liige Toomas Varek. Külalistele avaldasid mõistagi muljet maja energiasäästlikkus ja infoesitlusvõimalused istungite saalis. Samuti tekitasid ukrainlastes pisut elevust meeste tantsupidu ja ööjooks.

Külalised tundsid huvi, kuidas saadakse raha ehitamiseks linnas. Donetski oblasti asekuberner Viktor Remskyi küsis, mida teeb linnavalitsus Venemaa kallaletungi korral Eestile. Linnavolikogu liige Toomas Varek oli sunnitud tunnistama, et sellist plaani linnavalitsusel polegi. “Võibolla peaks olema,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles