Lõimumisorganisatsioon tõi vägistaja kultuurisaadikuks (19)

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamise ja peksmise eest aasta vanglas veetnud ja mullu novembris vabanenud Süüria pagulane Samer Khateb (vasakul) õpetas teisipäeval Wimka klubis araabia rahvatantsu.
Vägistamise ja peksmise eest aasta vanglas veetnud ja mullu novembris vabanenud Süüria pagulane Samer Khateb (vasakul) õpetas teisipäeval Wimka klubis araabia rahvatantsu. Foto: Martti Reinet

Teisipäeva õhtul kogunes kultuuriakadeemia Wimka majja paarkümmend inimest, et süüa ehtsat süürlase valmistatud hummust, kirjutada araabia tähtedega oma nime ja araabia kultuuri paremini tundma õppida. Ilmselt ei teadnud neist keegi, et lõimumist ärgitaval üritusel «Saame tuttavaks» õpetas rahvatantsu abikaasa vägistamises, kehalises väärkohtlemises ja tapmisega ähvardamises süüdi mõistetud Samer Khateb.

Ajalehe Lääne Elu andmetel on Khateb esimene rahvusvahelise kaitse andmise seaduse alusel Eestisse saabunud välismaalane, kes on siin kriminaalasjas süüdistuse saanud. 2016. aasta 12. novembril ähvardas Khateb tüli käigus abikaasa põlema panna, olles enne naise käed kinni sidunud ja valanud talle peale süttivat vedelikku. Mullu 25. mail mõisteti ta nendes kuritegudes süüdi. 

Kui Sakala Khatebiga teisipäeva õhtul tantsu ja paguluse teemal intervjuud tegi, mainis ta seda juhtumit möödaminnes, rääkides käimas olevast lahutusest. Eile telefonitsi esitatud täpsustavate küsimuste peale ütles Khateb, et tal on naisele kallaletungimise pärast väga kahju. 

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles