Juhtkiri. Karuteene endale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kui 26. augusti öösel kella 4 paiku oleks mõni varane või hiline uitaja juhtunud Viljandis Kauba tänavale, oleks ta olnud tunnistajaks iseäralikule vaatepildile: karukostüümi riietatud mees möödub Viljandi vallamajast, tuleb varsti tagasi ja virutab suure kivikamaka vallamaja ukseklaasi. Ühest küljest viitab kostüüm soovile tähelepanu tõmmata, samas ei lennuta mees kivi demonstratiivselt, vaid möödaminnes.

Tänases Sakalas selgitab too karukostüümis mees Riido Raja oma teguviisi, kuid ka tema selgitused on kaksipidised.

Raja sõnul oli vallavanemale Alar Karule viitavas kostüümis ukselõhkumine teadlik protestiavaldus omavalitsuse käitumise vastu. Nimelt soovis ta 2006. aastal rajada Jämejala külla Viljandi ringtee äärde tööstusparki, kuid et valla üldplaneering nägi ette, et väärtuslikku põllumaad muuks ei kasutata, omavalitsus heakskiitu ei andnud. Mõne aasta pärast tahtis Raja teha samasse kohta veokite peatumise kohta, kuid ka see jäi toppama. Viimaseks piisaks karikas sai hiljutine katse panna püsti päikesepatareide park, sest maaomaniku hinnangul takerdus seegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles