Viljandi sünnipäevapeo kava kuivab kokku

Alice Lokk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sünnipäeva osaks on saanud pühapäevane pika laua piknik, mida on aastate jooksul peetud erinevatel vanalinna tänavatel. Mullu oldi Pikal tänaval, sel aastal kaetakse laud Lutsu tänaval.
Viljandi sünnipäeva osaks on saanud pühapäevane pika laua piknik, mida on aastate jooksul peetud erinevatel vanalinna tänavatel. Mullu oldi Pikal tänaval, sel aastal kaetakse laud Lutsu tänaval. Foto: Marko Saarm

Tänavaturud, «Viljandi Music Walk» ja «Tour d’ÖÖ» said mõne aastaga Viljandi sügisese tähtpäeva osaks, kuid saabuval nädalavahetusel tähistatakse linna sünnipäeva ilma nendeta.

«Tour d’ÖÖ» nime kandev ühine rattasõit läbi hilisõhtuse Viljandi oli ära juba augustis ning varasemate sünnipäevade kõige suuremat ettevõtmist, ootamatutes kohtades kontserte pakkunud festivali «Viljandi Music Walk» sel aastal ei ole.

Üks selle esimesi eestvedajaid Erki Pruul rääkis, et viis aastat väldanud ettevõtmine sai kunagi alguse lihtsalt oma huvist ja initsiatiivist, kui ta leidis endale Viljandis töötades mõttekaaslased. Üritus otsustati paigutada septembrisse. Hiljem toetas üritust ka linn ja seda hakati pidama koos Viljandi sünnipäevaga. Kui Pruul Tartusse kolis, võtsid korraldamise üle Viljandisse jäänud organiseerijad. Sel aastal on festivali tegemises paus, kuid viimasel kolmel aastal korraldamises kaasa löönud Kris Süld avaldas lootust, et üritus tuleb järgmistel aastatel tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles