Juhtkiri. Õhina põhi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Viljandi aastapäeva tähistatakse sel sügisel tunduvalt vaiksemalt kui viimasel ajal tavaks. Ei ole esinduslikku kontserdiprogrammi pakkuvat «Viljandi Music Walki», tänavaturgusid ega rattaüritust «Tour d’ÖÖ». Üht-teist tuleb muidugi nüüdki, kuid kaugeltki mitte selles mahus ja kirevuses, nagu linlased on harjunud. Heade asjadega harjutakse ikka ruttu.

Viljandi sügisese sünnipäeva, aga ka hansapäevade võlu on olnud suuresti selles, et tõuked igasugusteks vahvateks ettevõtmisteks on olnud õhinapõhised. Osaliselt võib selle taga näha üleüldist kogukondliku liikumise küpsust, osaliselt rahvusvahelistest hansapäevadest saadud inspiratsiooni ja osaliselt ka eelmise meeri, linna mainet ja kultuurielu tähtsustanud Ando Kivibergi ärgitust. Igal juhul oli ühtäkki Viljandis terve hulk inimesi ja seltskondi, kes võtsid vedada nii juhtmeid tamme otsa kui ratturite rivi öistel tänavatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles