Etenduse teine vaatus sünnib koostöös publikuga

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirna mõis.
Kirna mõis. Foto: Anne Põder

Kirna mõisas näeb täna õhtul etendust, mille teise vaatuse loomisel on osalised kõik publikus istujad.

Kirna mõisas näeb ON teatri liigutaat monolavastust “Mitteinimene”, mida teatri loojad on nimetanud ehk selle ajastu kõige dramaatilisemaks looks.

ON teatri monolavastus “Mitteinimene” vaatleb, kuidas inimliik käib ringi planeediga Maa ja kui võimsaks on ta selle käigus muutunud. Võim on läinud üle käte ja elu rikastamise asemel kahaneb liigirohkus hirmuäratavas tempos. ON teater tahab aidata ja pakkuda teadjatele hääletoru. Tunnustatud autorite ja teadlaste tekstid on monolavastuseks seadnud Kaisa Roover ja Siim Maaten. Laval Siim Maaten. Lavastuse teaduslikul tõel hoiavad silma peal PhD Aveliina Helm ja PhD Lauri Laanisto.

Teises vaatuses aga toimub arutelu teemadel, mida esimene vaatus puudutas.

Kahe vaatuse vahel hoolitseb kehakinnituse eest Kirna mõisakohvik. Etendus algab kell 18 ning pileti hinna määrab igaüks endale ise.

Lisainfot ja oma tulekust teada anda saad siin 

ON teater

Selle asutasid Siim Maaten ja Kaisa Roover 2015. aastal. Esimeseks lavastuseks oli “ARM” (autor ja lavastaja Siim Maaten), mis esietendus 2015. aasta suvel Halliste kiriku kõrval Annatares. Hiljem mängiti veel mõned korrad Kultuurikatlas. 2016. aasta lõpus esietendus Vaba Lava proovisaalis kahekesi loodud monolavastus “Maailma Ilusaim Tüdruk” (laval Siim Maaten), mida on 12 korda esitatud ning on siiani mängukavas. 2017. aasta 7. septembril esietendus Ugala teatri suurel laval Kaitseliidu Sakala Maleva 100. sünnipäevaks tehtud lavastus Kummardage lipud (autor Liis Sein ja lavastaja Siim Maaten). ON teatri suurimad toetajad on olnud Kultuurkapital ja Bois MM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles