Paides näeb selle sajandi vabadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Reporteri videost

Järgmisel nädalal jõuab Paide muusika- ja teatrimajja näitus 21 Eesti kaasaegse kunstniku teostega vabadusest.

Tegu on Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud kunstiprojektiga «Vabadus 21. sajandil». Selles osalevatele kunstnikele anti igaühele möödunud aastal ülesanne luua litograafiatehnikas üks vabadusest inspireeritud teos.

Kunstnikud valmistasid projekti käigus Eesti litograafiakeskuses sada kunstikogumikku, milles igaühes on 21 suuremõõdulist teost.

Nüüd rändab näitus ringi nii Eestis kui välismaal. Projekti kuraatori ja Eesti litograafiakeskuse juhi Jaak Visnapi sõnul on eesmärk viia teosed miljoni inimeseni üle kogu maailma.

Kõik litograafiaehnikas teosed on trükitud trükipressidega käsitsi ning on kunstnike poolt signeeritud. iga kunstnik räägib näitusel ka oma teosest ja oma vabadusetunnetusest lähemalt, nende vabadusesõnum ja loomeprotsess on jäädvustatud filmidena.

Projektis osalesid kunstnikud Raul Meel, Marko Mäetamm, Kiwa, Jasper Zoova, Laurentsius, Jaak Visnap, Urmas Viik, Navitrolla, Kadri Alesmaa, Jüri Arrak, Leonhard Lapin, Hardi Volmer, Kadri Kangilaski, Evi Tihemets, Peeter Allik, Jaan Toomik, Ivar Kaasik, Tarrvi Laamann, August Künnapu ja Maarit Murka.

Näitus avatakse 18. septembril kell 17. See jääb avatuks 15. novembrini.

Vaata Reporteri videot näituse esitlusest KUMUs:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles