Väike jõuluime ehk varjupaiga elanikust telestaariks!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike jõuluime ehk varjupaiga elanikust telestaariks
Väike jõuluime ehk varjupaiga elanikust telestaariks Foto: telia.ee

Emotsionaalseid ja südamlikke jõululugusid ei pea alati otsima Hollywoodi toodangust. Ka meil siin Eestimaal on ainest, mille võib liigitada nii väikeseks jõuluimeks, kui ka lihtsalt toredaks heateoks. 

See lugu räägib endisest varjupaiga asunikust, kellest sai üleöö telestaar ning keda on erinevates meediakanalites näinud juba sajad tuhanded eestimaalased.

Tegu pole siiski tüüpilise staariga, kelle teed tuntuseni oleks sillutanud laulu- või näitlemisoskus. Küll on see aga hea näide, kuidas üks väike heategu võib muuta totaalselt kellegi elu ning pakkuda rõõmu veel sadadele ja tuhandetele teistelegi.

Lugu sai alguse sellest, kui tallinlanna Darja otsustas minna ühele loomade varjupaigale vabatahtlikus korras abikätt pakkuma. Oli see siis puhas kokkusattumus või saatuse tahe, aga igal juhul läks nii, et samal ajal toodi varjupaika mitu omanikuta koerakutsikat.

Samas on ju ka kõigile teada, millised need väikesed, kohmakad ja lustlikud karvapallid välja näevad ning missuguseid emotsioone esile toovad. Nähtu ei jätnud ükskõikseks ka Darjat, kes otsustas ühele armsale koeralapsele uut kodu pakkuda ning võttis ta varjupaigast kaasa. Värske pereliikme nimeks sai Venja.

Kuid sellega lugu veel ei lõpe.

Sel sügisel oli kohalik telekomioperaator Telia otsimas osalejaid oma tänavusse jõuluklippi. Üks asi viis teiseni ning lõpuks kukkuski välja nii, et oma rolli selles klipis sai ka Venja. 

Telia tänavune jõuluklipp „Täida kellegi jõulusoov!“  keskendub heategemisele ning videos hoolitseb väike koolipoiss selle eest, et õnnetult kõleda sügistuule käes seisev koer endale talvemütsi pähe saaks. Tegu on justkui omanäolise tänapäeva Tuhkatriinu looga, kus kurvalt alanud jutustus saab õnneliku ja pisut ootamatu jätku.

Telia Eesti brändijuht Elo Võrk märkis, et videos kujutatud väikesed kuid julged teod võiksid inimesi inspireerida tegema asju, mis muudavad maailma paremaks:

„Kutsume kõiki inimesi üles tegema head ja täitma kellegi jõulusoovi, ükskõik kui väike see esmapilgul tundub.“

Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse esimehe Heiki Valneri sõnul ei saa ebaõiglases maailmas headust kunagi liiga palju olema.

„Aidake ükskõik keda – kas vanainimest, väikest last, naabriperet või vigastatud lindu-looma! Märgake ja aidake abivajajat, aga ärge jääge ükskõikseks, sest just hoolimatusest saavadki paljud halvad asjad alguse!“

Vaata südamlikku jõuluklippi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles