Piimandusmuuseumis said külastajad täna jäätisevuntsid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti toidu kuu raames Imavere Eesti Piimandusmuuseumis korraldatud jäätisepäeval said külastajad selgeks, kuidas maitsvat maiust kodus ise valmistada ning keegi ei jäänud ilma ka maitsvast vahvlijäätisest.

Piimandusmuuseumi giid-pedagoog Tiina Lippant ütles, et ega jäätise valmistamine olegi mingi eriline kunst. "Põhitooraine on vahukoor ja kondenspiim ning kõik ülejäänud on juba oma fantaasia ja maitse küsimus,» sõnas ta.

Lippantile endale maitseb väga ka munajäätis, kus kondenspiima-koore koosluse asemel kasutatakse kuumutatud muna, suhkru, piima ja koore segu. See meenutab maitselt veidi lumepallisupi vedelikku,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles