Külastaja arvab: arvamusfestival jäi kultuurivaeseks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival I päev
Arvamusfestival I päev Foto: Kuido Saarpuu

"Kohal oli Eesti ühiskonna koorekiht, kui nii võiks öelda, ainult kultuuriinimesi ei olnud. Seda aga ilmselt põhjusel, et kultuuriteemasid festivali kavas praktiliselt polnud," leiab esmakordselt Arvamusfestivali külastanud Mari Tammar ajalehe Raplamaa sõnumid arvamusrubriigis.

Paide keskväljak oli mõnusaid istumiskohti täis, üht tänavat palistasid toitlustajad, uksed avali ootasid ka kohalikud ärid ning nende vahel esimesed arutelualad. Festivali kese oli aga Vallimäel, mis oli täis väiksemaid ja suuremaid lavasid, telke, istumiskohti ja mänguplatse. Maha oli pandud kaltsuvaipu, kott-toole ja lapitekke, puude vahele oli seotud võrkkiikesid, riidest kolmnurga kette, lambipirne ja muid kaunistusi. Interjöör oli nooruslik, trendikas, öko ja alternatiivne. Kohati oli tunne, et Paides peetakse Kalamaja päevi, sest kõikjal oli n-ö hispterlikku hõngu.

Asjasse sisse suumides märkasin lavade ümber tuntud poliitikuid, arvamusliidreid, ettevõtjaid ja ajakirjanikke, ent ka hariduse ja keskkonna inimesi. Kohal oli Eesti ühiskonna koorekiht, kui nii võiks öelda, ainult kultuuriinimesi ei olnud. Seda aga ilmselt põhjusel, et kultuuriteemasid festivali kavas praktiliselt polnud. Aga miks peakski saja-aastasele Eestile pühendatud arvamusfestivalil rääkima kultuurist? (See oli küsitud muidugi tugeva irooniaga.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles