Paides ootab külastajaid looduse kaubamaja

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

8.-9. septembril toimuvad esimest korda looduskeskuste päevad, kus ligi 40 loodus- ja keskkonnahariduskeskust üle Eesti kutsuvad külla ning pakuvad erinevaid looduse ja tervisega seotud tegevusi.

Looduskeskuste programmid on mitmekülgsed ja põnevad. „Sügisele iseloomulikult toimuvad seeneretked metsa, targemaks saab nii seeneroogade, seentega lõnga värvimise kui ka puuseente teemadel. Alati on inimesi huvitanud ka mürgised, söödavad ning ravimtaimed. Nüüd saab meelde tuletada, mida veel korjata aiast ja metsast ning kuidas koguda ja kuivatada ravimtaimede juuri, mille varumiseks on just praegu parim aeg,“ lausus Maris Kivistik, Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja.

Paide tehisjärve ääres asuva südamesilla juures teeb 8. septembril peatuse keskkonnahariduse buss ning kell 11 – 14 on tehisjärve ümbruses avatud looduse kaubamaja. Keskkonnahariduse bussist saab juhiseid selle kaubamaja külastamiseks. Pakutakse kogemusi ja teadmisi, kuidas loodus meie igapäevast igapäevast elu toetab. Rahakotti ega pangakaarti kaasa võtta pole vaja, sest maksevahendiks on oma aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles