Oluline teada: kutsu enne kütteaja algust korstnapühkija

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija.
Korstnapühkija. Foto: SCANPIX

Tuleõnnetuste vältimiseks tuleks enne kütteaja algust kontrollida üle majade ahjud ja korstnad. Suve lõpp on selleks parim aeg, sest sügisel on korstnapühkijatel tööd palju, järjekorrad pikad ning võimalike puuduste kõrvaldamiseks enne külmade tulekut jääb aega vähem.

Kütteaja alguses sagenevad igal aastal väljakutsed tahmapõlengutele ning teated suitsukahjustusi saanud elamistest. Seoses sellega paneb ERGO kindlustuse varakahjude grupi juht Erko Makienko inimestele südamele, et korstnaid kutsutaks pühkima kindlasti litsentseeritud professionaal.

“Korstnapühkija on teie küttekolde perearst, kes veendub selle tervislikus seisundis ehk tuleohutuses,” ütlesb Makienko. Mitut probleeme tekitavat olukorda on seejuures üsna lihtne vältida ka ilma korstnapühkija ettekirjutuseta. “Näiteks puudub sageli küttekeha ees kohustuslik mittepõlevast materjalist põrandakaitse. Samuti võiksid inimesed regulaarselt ise kontrollida tõmmet korstnas. Paraku ei tehta seda lihtsalt põhjusel, et ei teata, kus on korstnajala puhastusluugid,” tõi Makienko näiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles