Veekeskuse ehitus jääb venima

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisekeskuse ehitus on veel üsna pooleli, aga selle osaks olev vana tuletõrjetorn on saanud uue välisilme.
Tervisekeskuse ehitus on veel üsna pooleli, aga selle osaks olev vana tuletõrjetorn on saanud uue välisilme. Foto: Egon Valdaru / Sakala

Suure-Jaani tervisekeskus, mis kesklinna on kerkimas, tähtajaks – 1. oktoobriks valmis ei saa. Nii kinnitas Põhja-Sakala vallavanem Tõnu Aavasalu.

Küsimusele, milline võiks olla objekti reaalne valmimisaeg, jättis vallavanem esialgu vastamata. «Septembri lõpus otsustame lepingu pikendamise tähtaja,» tõdes vallavanem. Veel juuli algul oli vallavanem kinnitanud Sakalale, et veekeskuse ehitus püsib graafikus. «Kas ehitus 1. oktoobriks valmis saab, ei julge ma siiski lubada. Tähtaega ei ole seni pikendatud, küll aga vaatame asjad üle augustis. Ehitaja pingutab, et objekti tähtajaks valmis saada. Samas on meile kvaliteet tähtis ja selles me allahindlust teha ei lase,» rääkis vallavanem toona.

Kompleksi ehitab aktsiaselts Eviko. Ehituslepingu maksumus on 4,45 miljonit eurot. Ehituseks saadi tervisekeskuste rajamise meetmest ligikaudu 700 000 eurot, ülejäänud summa tuleb Suure-Jaani valla omavahenditest, millest lõviosa moodustab pangalaen. Kui algul oli veekeskus plaanis avada nelja ujumisrajaga, siis hiljem otsustati piirduda kolmega. Rajatava kompleksi keskmeks kujuneb basseinidega ujula, mille klaasist hoonet ümbritsevad telliskividest saunamaja ja tervisekeskus. Veekeskusest avaneb vaade järvele ja Suure-Jaani kirikule. Tervise- ja külastuskeskuses hakkavad tööle perearstid, füsioterapeudid, koduõed ja hambaarst. Samuti saavad seal ruumid politsei, kiirabi, apteek ja kohvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles