Ungari tahab illegaalse immigratsiooni aitajaid maksustama hakata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp traataia taga.
Euroopa Liidu lipp traataia taga. Foto: Laszlo Balogh/Reuters/Scanpix

Ungari valitsus teatas eile, et tahab läbi suruda uue seaduse, millega hakata maksustama ja tõenäoliselt ka sanktsioneerima «illegaalsele immigratsioonile» kaasa aitavaid ühinguid.

Seaduspakett sai nimeks «Peatage Soros», viitega Ungari päritolu filantroobile George Sorosile, kelle ühendus aitab põgenike õiguste eest seisvaid organisatsioone rahastada.

Kavandatavate meetmete valguses peaks kõik organisatsioonid, mis aitavad kaasa immigratsioonile, oma tegevuse kohtus registreerima ja seal aru andma.

Organisatsioonid, mis saavad suurema osa oma rahast välismaalt, peavad hakkama maksma Ungari kukrusse 25 protsenti saadavast välisabist.

Lisaks sellele kavandatakse «illegaalset immigratsiooni» organiseerivatele isikutele lähenemiskeeldusid, mis kehtiksid kaheksa kilomeetri raadiuses Schengeni viisatsooni piirist. Samuti võidakse keelata välisriikide kodanikel riiki sisenemine.

Ssieminister Sandor Pinteri sõnul ei lange kitsenduste alla ÜRO töötajad ega diplomaadid, samuti ei keelata piiritsoonis viibimist parlamendisaadikutel, kellel on seal viibimiseks mõjuv põhjus.

Valitsuse sõnul jääks meetmed jõusse migratsioonikriisi lõpuni.

Ametnikud pole selgitanud, mida illegaalse immigratsiooni aitamise all täpsemalt silmas peetakse – valitsus eeldab, et illegaalset immigratsiooni abistavad organisatsioonid ise ette astuksid.

Ettepanekuid ei saadeta koheselt parlamenti, need peavad enne läbima valitsuse avaliku konsultatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles