Sven Sakkovi kommentaar: Trump, NATO, selle tippkohtumine ja Eesti

Sven Sakkov
, Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide sõdurid harjutamas Poola ja Leedu piiril asuva Suwałki maakitsuse kaitsmist, mis on ainus Balti riikide maismaaühendus teiste NATO riikidega.
Ameerika Ühendriikide sõdurid harjutamas Poola ja Leedu piiril asuva Suwałki maakitsuse kaitsmist, mis on ainus Balti riikide maismaaühendus teiste NATO riikidega. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Eesti on NATO ja Euroopa Liidu äärealal asuv väikeriik. See on tõsiasi, mida me muuta ei saa. Sellega seonduvalt on meie jaoks eluliselt oluline, et mõlemad organisatsioonid oleksid elujõulised ja toimekad. Juuli keskel toimub järjekordne NATO tippkohtumine.

On ilmne, et tippkohtumise põhiteemaks kujuneb koormakandmise õiglasem jagamine. Eksivad need, kes arvavad, et Ameerika Ühendriikide president Donald Trump selle teema kõrvale jätab. Tegelikult on tegemist ka eelmiste administratsioonide selge poliitikaga, praegune lihtsalt väljendab seda reljeefsemalt ja tavatumal moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles