Tööotsijate huvi messi vastu oli tagasihoidlik

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakala keskuses töötukassa korraldatud töömessil oli tööpakkujaid ohtrasti, tööotsijate tunglemist seevastu aga märgata polnud.

Ettevõtteid, kes tööd pakkusid, oli 25, neile lisaks tutvustasid end töötukassa partnerid ja kutsekoolid. 

Töötukassa Viljandi osakonna juhataja Merit Laane sõnul käis messil kolme tunni jooksul umbes 500 inimest. 

«Tööturu olek paneb asjad paika. Töötajaid ootavad üle 700 ametikoha, töötuse määr on 3,5 protsenti – selge, et tööotsijate huvi on väike,» ütles Laan. 

Töömessil esindatud ettevõtted pakkusid enamasti lihttööd. Otsiti teenindajaid, liinitöölisi, õmblejaid, aga ka kokki ja mehhatroonikuid. 

Töötukassa partneritena olid messile tulnud maksu- ja tolliamet, tööinspektsioon ja Viljandimaa Arenduskeskus. 

Arenduskeskuse ettevõtluskonsultant Kaja Lääts ütles, et nemad julgustavad inimesi tegelema ettevõtlusega. «Ei maksa arvata, et igas valdkonnas on pakkumine. Midagi tuleb eriti hästi välja igal inimesel ja kui vähegi tahtmist on, siis miks mitte teostada end ettevõtjana. Kui on abi vaja, siis aitame.»

Töömessil oli võimalik kuulata ka ettekanded.  Räägiti, milliseid tasuta koolitusi pakub töötukassa töötavatele inimestele, töötamisvõimalustest Euroopas ja sellest, kuidas olla edukas tööintervjuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles