Sõitjate rohkus toob bussiliinidele muudatusi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
September on ühistranspordi korraldajatele kõige töörohkem kuu, sest kooli algus toob tihti kaasa vajaduse graafikuid muuta.
September on ühistranspordi korraldajatele kõige töörohkem kuu, sest kooli algus toob tihti kaasa vajaduse graafikuid muuta. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Viljandimaa ühistranspordikeskus muudab uuest nädalast 17 maakonna bussiliini graafikut, lisab peatusi ja korrigeerib väljumisaegu.

MTÜ Viljandimaa Ühistranspordikeskus juhataja Kaupo Kase seletusel on september bussiliikluse korraldajatele alati kõige kriitilisem aeg, sest kooliaasta alguses suureneb sõitjate hulk. Nii mõnelegi liinile on juba saadetud varasemast suuremad bussid, sest senised ei mahutanud kõiki sõitasoovijaid. Kase sõnul pole käesoleval nädalal tema teada keegi sellepärast bussist maha jäänud, et ta ei mahtunud peale. "Mõnes bussis tuleb küll osal inimestel püsti sõita," nentis ta. Suuremaid busse on saadetud hommikuti Võhmasse ja Ramsile. Lisaks on selgunud, et varem Lõuna-Viljandimaal sõitnud bussifirma ei järginud alati kokkulepitud liini, vaid juhid tegid otsuseid sõitjate soovide ja tahtmiste järgi. See aga tõi uue firma tööle asumise järel kaasa segadusi, sest nii mõnelgi liinil ei väljunud buss enam sõitjatele harjumuspärasel ajal ja tuli ette, et inimesed jäid maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles