Täna õhtul on Koidus viimane jämm

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasmi eesvedajad on Elari Ennok, Mati Tubli, Siim Tubli ning Tõnu Tubli.
Jasmi eesvedajad on Elari Ennok, Mati Tubli, Siim Tubli ning Tõnu Tubli. Foto: MARTIN KOSSESON

Viljandis Koidu seltsimajas kaks hooaega tegutsenud džässiklubi Jasm teatas, et sügisest enam uksi ei ava. Täna õhtul on senistes ruumides viimane jämmisessioon.

"Sulgemisotsus sai vastu võetud turvalisuse ning maja seisukorra tõttu," kirjutasid klubi eestvedajad selle Facebooki kontol.

Üks Jasmi eestvedajaid Tõnu Tubli ütles sulgemist kommenteerides, et seltsimaja seisab iseenesest püsti, aga aknad lasevad tuult läbi ja see mõjub muusikariistadele halvasti. "Igasugune temperatuuri ja niiskusastme kõikumine mõjutab tehnikat ja eriti instrumente," selgitas ta. Akende restaureerimiseks ja parema turvalisuse tagamiseks jasmlastel endil raha pole.

Koidu seltsi liikme Marek Nõmme sõnul tuli sulgemisotsuse põhjendus seltsi juhtkonnale täieliku üllatusena. Väidet, et maja on ebaturvaline, ta tõeseks ei pea. "Me tegutseme nii, nagu meil võimalusi on, kuid praegu me aknaid vahetama ei hakka," lausus Nõmm.

Jasm pole siiski püssi põõsasse visanud. Loe homsest Sakalast, kus edaspidi jämmida saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles