Algas Viljandi kaasava eelarve ideede esitamine

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal uuendati kaasa eelarve projektiga Lastepargi mänguväljakut.
Eelmisel aastal uuendati kaasa eelarve projektiga Lastepargi mänguväljakut. Foto: Marko Saarm

Tänasest 8. oktoobrini saab esitada ideid Viljandi kaasava eelarve 30 000 euro kasutamiseks.

Ideid saab esitada 10. septembrist 8. oktoobrini elektrooniliselt volis.ee keskkonnas ja paberil Viljandi linnavalitsuse kantseleis Linnu tänav 2. Samas on võimalik tutvuda juba esitatud ideedega.

Kõik ideed, mis vastavad kaasava eelarve reeglitele, pannakse rahvahääletusele 5.–20. novembrini. Võidab idee, mis kogub kõige rohkem hääli, ja see tehakse teoks 2019. aasta jooksul.

Linnapea Madis Timpson kutsub kõiki üles Viljandi elukeskkonna arendamiseks häid mõtteid pakkuma. «Mulle meeldib kaasav eelarve just sellepärast, et see soosib rohujuure tasandilt tulevaid algatusi. Inimesed saavad pakkuda ideid, kuidas ümbritsevat keskkonda paremaks muuta, neid selgitada ja lõpuks hääletuse teel parima valida. Kutsun kõiki üles kaasava eelarve protsessis kaasa lööma, nii idee esitajana kui ka tähelepaneliku vaatleja ja hääletajana,» lausus linnapea.

Kaasava eelarve idee esitamisel tuleb kindlasti märkida

1) esitaja nimi, kontakttelefon ja e-posti aadress
2) objekti nimetus
3) eesmärk ja olulisus (mis on idee eesmärk ja kirjeldus, millise Viljandis esineva probleemi idee lahendab või millise uue võimaluse avab ning miks on idee teostamine linnaeelarvest vajalik ja oluline)
4) idee elluviimise kirjeldus
5) sihtrühm (lühike kirjeldus, kes saavad probleemi lahendamisest või uue võimaluse avanemisest otsest kasu, nimetada hinnangulisest sihtrühma suurus, vanus ja muud olulised tunnused)
6) eelarve (idee teostamise hinnanguline maksumus)
7) muu oluline info (joonis või kirjeldus sellest, mida oleks idee hindajail oluline teada).
Allikas: Viljandi linnavalitsus

Idee esitamisel tuleb silmas pidada selle vajalikkust ja olulisust Viljandile, teostatavust 12 kuu jooksul idee esitamise tähtpäevast, kulutuste põhjendatust ja eelarve läbipaistvust ning idee realiseerimisest tulenevat kasusaajate hulka.

Samuti tuleb silmas pidada, et idee teostamise maksumus ei tohi ületada 30 000 eurot. Vastasel juhul tuleb ära märkida, kuidas on kavandatud ülejäänud osa rahastamine.

Idee esitajal soovitatakse ühendust võtta Viljandi linnavalitsuse spetsialistidega, kes on valmis kaasava eelarve kohta nõu jagama telefonil 435 4767 või e-posti aadressil reet.alev@viljandi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles