Eesti Pandipakend pakub noortele keskkonnatunde

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pandipakend alustab järgmisel kuul koolitusprogramme, et suurendada laste ja noorte keskkonnateadmisi.
Eesti Pandipakend alustab järgmisel kuul koolitusprogramme, et suurendada laste ja noorte keskkonnateadmisi. Foto: Arvo Meeks

Nii nagu viiel varasemal aastal jätkab Eesti Pandipakend keskkonnahariduse projekti, tänu millele on sel õppeaastal tuhandetel noortel võimalik osa saada harivatest õppekäikudest ja keskkonnatundidest.

Oktoobris algav programm peaks suurendama laste ja noorte keskkonnateadmisi ning tutvustama õpilastele ja lasteaialastele pakendite taaskasutusse suunamise tähtsust, selgitades neile pandipakendite taaskasutamise ahelat. Selleks kasutatakse aktiivõppemeetodeid nagu viktoriinid, videod ja ekskursioonid. Eestikeelset programmi toetavad mitmekeelsed õppematerjalid.

Eesti Pandipakend (EPP) on alati panustanud noorte keskkonnateadlikkuse tõstmisse. Aastate jooksul on ettevõtte projektidest osa saanud ligi 19 000 noort. Lisaks nendele on Eesti Pandipakendi, heategevusfondi Aitan Lapsi ja kultuuriministeeriumi koostöös 2016. aastal algatatud projekt «Teater lasteaeda» toonud tasuta keskkonnateemalised haridusliku sisuga teatrielamused 15 100 lapseni.

Alanud õppeaastaks on EPP külastamiseks soovi avaldanud juba 44 üldhariduskooli klassi ja neli lasteaiarühma, kelle õppekäigud saavad teoks tänu keskkonnainvesteeringute keskuse toel korraldatavatele keskkonnahariduse programmidele. Lisaks teostab EPP õppeaasta jooksul oma vahenditest soovijatele üle Eesti veel ligikaudu 20 tasuta keskkonnatundi ja õppekäiku.

Eesti Pandipakendi loodud riiklikku õppekava toetava õppekomplekti kaasabil on kõikidel õpetajatel ka iseseisvalt võimalik põnevaid keskkonnatunde teha või vastavasisulistel koolitustel osaleda. Materjalid ja lisainfo on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles