Loomaaed ootab kõrvitsaid ja kullerfirma viib need kohale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaed ja kullerfirma DPD kutsuvad taas kõiki inimesi üle Eesti oma ülearuseid kõrvitsaid loomaaia asukatele kinkima.
Tallinna loomaaed ja kullerfirma DPD kutsuvad taas kõiki inimesi üle Eesti oma ülearuseid kõrvitsaid loomaaia asukatele kinkima. Foto: Elmo Riig

Tallinna loomaaed ja kullerfirma DPD kutsuvad taas kõiki inimesi üle Eesti oma ülearuseid kõrvitsaid loomaaia asukatele kinkima. Kullerfirma toimetab viljad tasuta loomaaeda, kus oktoobris saab seitsmendat aastat teoks suur kõrvitsapidu, millest saavad osa peaaegu kõik loomaaia asukad elevantidest väikeste närilisteni.

Tallinna loomaaia ja DPD ühine sügisene kõrvitsakampaania algas 2013. aastal ning Tallinna loomaaia koostöösuhete koordinaatori Signe Kalgani sõnul on tal väga hea meel, et järjest rohkem on lisaks lihtsalt toredatele inimestele, kes oma üleliigsed kõrvitsad loomadele saadavad, ka neid, kes ekstra just selle nimel kevadel kõrvitsaseemned mulda panevad. «Näiteks on mitu tublit lasteaeda, kes on sellest teinud ühise projekti. Kevadel istutakse, kastetakse, jälgitakse taimede sirgumist, siis korjatakse ja lõpuks tullakse vaatama, kuidas loomad nende ühist tööd naudivad,» rääkis Kalgan.

DPD Eesti müügi-  ja turundusjuht Janek Kivimurd ütles, et kõrvitsate vedu on ka kulleritele igal sügisel oodatud sündmus, sest tihti on saatjateks just entusiastlikud lapsed ja perekonnad.

Loomaaia ametnik Signe Kalgan selgitas, et kõrvitsaid naudib enamik nende loomadest ning ainult kaslased jätab see suur vili suhteliselt külmaks. «Näiteks tiigrid kõrvitsat sööma ei kipu, kuigi mängida neile sellega ikka meeldib. Kõikidele teistele on kõrvitsapidu suur rõõm, sest see mekib nii hiirtele, elevantidele kui ka jääkarudele,» lausus Kalgan.

27. oktoobril teoks saaval kõrvitsapeol käib loomade toitmine koos hariva jutu ja vaatlemisega, sest loomade reaktsioonid aedikusse tekkinud uue ja huvitava söödava vilja suhtes on alati erisugused ja põnevad.

DPD toimetab tasuta kohale kõikide kasvatajate kõrvitsad igast Eesti otsast, kuid soovijad saavad oma kõrvitsad loomaaeda ka ise kohale viia. Tasuta DPD kulleri tellimiseks tuleb täita ankeet https://tinyurl.com/ycrkh93j.

Loomaaia asukatele saab annetada ka muid juur- ja puuvilju, mis tuleks toimetada loomaaia põhjaväravasse aadressil Paldiski maantee 145.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles