Sõudjad püüavad homme kohta poolfinaalis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlane Kaur Kuslap ja pärnulane Tõnu Endrekson.
Viljandlane Kaur Kuslap ja pärnulane Tõnu Endrekson. Foto: Fred Killing

Pühapäeval algasid Lõuna-Bulgaarias Plovdivis sõudmise maailmameistrivõistlused. Viljandlane Kaur Kuslap ja pärnulane Tõnu Endrekson näitasid paarisaeru kahepaadil päeva kaheksandat aega.

Teises eelsõidus startinud Eesti paar otse poolfinaali ei pääsenud, ent näitas sisukat sõitu. Ajaga 6.08,18 võitsid hollandlased Amos Keijser ja Nicolas van Sprang, neile järgnes napilt mullune maailmameistrivõistluste kuues meeskond, prantslased Hugo Boucheron ja Matthieu Androdias (6.08,43) ning eelsõitude peale kaheksanda tulemuse saanud Endrekson ja Kuslap (6.13,37). Eelmise aasta hõbemedalistid, poolakad Miroslaw Zietarski ja Mateusz Biskup jäid neljandaks (6.21,43), venelased olid viiendad (6.29,65) ja Tai esindus kuues (6.43,38).

Esimesest eelsõidust said otse poolfinaali mullused kuldmedalivõitjad John Storey ja Chris Harris (6.02,23) Uus-Meremaalt, kolmandast britid Angus Groom ja Jack Beaumont (6.10,07) ning neljandast sakslased Timo Piontek ja Lars Hartig (6.05,34).

Eesti meeskond jätkab vahesõidus, mis on kolmapäeva pärastlõunal. Kavas on neli vahesõitu ning igaühest jõuab 12 poolfinalisti sekka kaks paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles