Suve kuumimal päeval selgusid Perilas koolisõidu Eesti meistrid

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dina Ellermann ja Landy's Akvarel said Perilas kaela EMV kulla.
Dina Ellermann ja Landy's Akvarel said Perilas kaela EMV kulla. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Kuumusega rinda pistnud koolisõitjad selgitasid täna Harjumaal Perila tallis tänavused Eesti meistrid koolisõidus. Seenioride klassis tuli kullale Dina Ellermann hobusel Landy’s Akvarel.

Palavat ilma trotsides pidid koolisõidu Eesti meistrivõistlustel osalejad täna esitama muusikalised vabakavad, mille järel selgusid medalikolmikud. Kuumus oli ühtemoodi raske nii hobustele, kui ratsanikele, kuid sellegipoolest sai Perilas näha väga ilusaid sooritusi.

Päeva oodatum oli kindlasti seenioride klassi võistlus, kus esitati muusikalised vabakavad. Suurepärase esitusega tegi parima tulemuse ja saavutas sõidu arvestustuses esimese koha Diana Pruks (RSK Toominga, treener Alla Gladõševa) hobusel Finalist, saades tulemuseks 78,062%. Teise koha sai Dina Ellermann (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) hobusel Landy’s Akvarel 77,162%-ga. Kolmandale kohale tuli samuti Gladõševa käe all treeniv Tiina Kuusmann (RSK KRT) Romantikal 74,663%-ga.

Diana Pruks ja Romantika.
Diana Pruks ja Romantika. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Kahe päeva kokkuvõttes tuli siiski EMV kullale Dina Ellermann Landy’s Akvarelil, kes kogusid 151,654 punkti. Hõbemedali sai kaela Getter Kangur (Tondi RSK) Ashwaniga, kelle tulemuseks oli 143,695 punkti. Pronksmedal kuulub sellel aastal Diana Pruksile hobusel Finalist, tulemusega 142,906 punkti.

Võitja sõnas, et seekordne võit ei tulnud seekord üldse kergelt. „Sellise kuuma ilmaga on väga raske, aga õnneks andis minu tubli mära täna endast jälle kõik,“ ütles Dina.

Seeniorite Eesti meister koolisõidus Dina Ellermann (keskel), hõbemedal Getter Kangur (vasakul), pronksmedal Diana Pruks.
Seeniorite Eesti meister koolisõidus Dina Ellermann (keskel), hõbemedal Getter Kangur (vasakul), pronksmedal Diana Pruks. Foto: Triin Laanemägi

Juuniorid esitasid II osavõistlusel samuti muusikalise vabakava. Sõidu arvestuses tuli esikohale Rose Marie Skjoldby (Tondi RSK) hobusel Rosinante tulemusega 71,542%, teise koha sai Helena Kaal (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) hobusel Cassander tulemusega 70,167% ja kolmanda koha Carinee Ainola (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) hobusel Freya tulemusega 69,125%.

Helena ja Rose duellis jäi seekord peale Helena, kes võitis Cassanderiga meistritiitli ja kogus 138,854 p. Hõbemedal kuulub Skjoldbyle Rosinantel, kelle tulemuseks 138,542 p ja pronksmedali sai kaela Ainola Freyal tulemusega 134,327 p.

„Kuigi meil muusikaga tulid sisse väikesed tehnilised apsud, läks meil siiski hästi ja jäin hobusega väga rahule. Oleme Cassanderiga hetkel mõlemad heas vormis ja kõik tuli plaanitult välja,“ rääkis Helena.

Helena Kaal ja Cassander.
Helena Kaal ja Cassander. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Lapsed võtsid omavahel mõõtu skeemis LK4. Sõidu arvestuses platseerus esimesele kohale Berit Pihlak (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) 6.aastasel täkul Chicolo, kelle tulemuseks jäi 70,513%. Teise koha sai Kenry Kikkas (Tondi RSK, treenerid Alla Gladõševa, Dina Ellermann) Coad Hill Happy-l (66,282%) ja kolmanda Annaliis Prodel (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) Herr Ilvesel (66,051%).

Kahe osavõistluse tulemusena kujunes lasteklassi medalikolmik järgmiseks: kuldmedali sai sellel aastal kaela Pihlak, kelle koondtulemuseks jäi 137,385 p, hõbemedaliväärse soorituse tegi Kikkas (134,167 p) ja pronksmedali sai kaela Maria Mägi (Tondi RSK, treener Dina Ellermann) ponil Raigo (133,589 p).

Esimene võistluspäev Beriti enda sõnul hästi ei läinud, kuid tänase tulemusega jäi ta väga rahule. „Ma olen väga õnnelik ja minu hobune oli väga tubli.  Palavus tegi võistlemise raskeks, aga juba sõites seda enam tähele ei pannudki.“

Berit Pihlak ja Chicolo.
Berit Pihlak ja Chicolo. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Poniratsanikel tuli II osavõistlusel sõita samuti muusikaline vabakava. Suure protsendivahega edestas teisi Carinee Ainola ponil Rant, kes said tulemuseks 71,933%. Teise koha skeemis sai Katariina Merila (Tondi RSK, treenerid Dina Ellermann, Alla Gladõševa) ponil Mango tulemusega 66,784% ja kolmanda koha Reili Aru (Tondi RSK, treenerid Dina Ellermann, Kaie Kangur) ponil My tulemusega 66,300%.

Poniratsanike Eesti meistrivõistluste kuldmedali teenis välja veel viimast aastat ponidega võistlev Ainola. Carinee ja Rant said koondtulemuseks 141,028 p. Hõbemedal läks Merilale ja Mangole (131,784 p). Pronksmedali sai kaela Maria Mägi ponil Raigo (127,136 p). Carineele ja Rantile oli see ka viimaseks ühiseks võistluseks poniklassis.

„Rant oli täna üllatavalt tubli, sest enne EMV starti saime teha vaid kolm korralikku trenni ja selle kohta läks meil ikka väga hästi,“ ütles Carinee.

Carinee Ainola ja Rant.
Carinee Ainola ja Rant. Foto: Triin Laanemägi

Päeva lõpetasid harrastajad. Siin oli jällegi sarnaselt I osavõistlusele parim paar Agnes Raudam – Rockefeller (Saaremaa RSK), kes skoorisid 68,590% ja võitsid meistrivõistluste kulla tulemusega 139,167 punkti. Sõidu arvestuses olid teisel kohal Erle Raudam (Tartu Kalevi RK) hobusel Knudsmark's Rubin, saades tulemuseks 67,179%. Kokkuvõttes andis see neile ka hõbemedali 135,448 punktiga. Pronksmedali võitsid Kati-Helen Peegel (RSK Simon) ja Pepperone tulemusega 135,064 p. Kolmanda koha sõidus saavutasid Marit Poltimäe (Tondi RSK) ja Parsifal tulemusega 65,962%.

„Rockefeller on hästi südamlik ja püüdlik hobune ning mul on tohtult toetav ja hea tiim ümber, nii et temaga võistlemine on minu jaoks olnud suur rõõm,“ ütles Agnes.

Agnes Raudam ja Rockefeller.
Agnes Raudam ja Rockefeller. Foto: Triin Laanemägi

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles