Ott Tänaku uus ja võluvam aura lummab rallimaailma

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak kuulab hea meelega Tommi Mäkineni (vasakul) nõu, aga ennast ise peale pressima tiimipealik ei kipu.
Ott Tänak kuulab hea meelega Tommi Mäkineni (vasakul) nõu, aga ennast ise peale pressima tiimipealik ei kipu. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Millist muusikapala kuulas Tänak pärast eduka ralli finišit teel Monacosse? Dynamint ja «Klubi paradiis». Kellega Tänak hooldusalas viibides kõige rohkem nalja viskas? Endise ülemuse Malcolm Wilsoniga. Need inimlikud ja muhedad detailid tunduvad Tänakust tegevat WRC-maailma uue lemmiku. Ägeda eestlase, kes rebib kildu ja on samas võib-olla kõige tõenäolisem Sebastien Ogier’ valitsemisaja lõpetaja.

«Ta ei ole selline pläralõug nagu mina, aga ta teeb head nalja,» iseloomustas Tänaku tiimikaaslane Jari-Matti Latvala eestlast Postimehele enne ralli algust. Tänak ei ole kunagi olnud just kõige avatum suhtleja, ent tema üleminek Toyotasse tegi temast Monte Carlo ralli eel ühe nõutuma rallisõitja.

Kui tavaliselt on rallipargi kuningas viiekordne maailmameister Ogier, siis seekord oli tunglemine suur ka Tänaku ümber. Ning pikk, õbluke ja heledapäine Põhjamaa mees tekitas veelgi suuremat furoori, kui ähvardas prantslase koduradadel võidu endale võtta. Seekord jäi 58,3 sekundiga peale prantslane (eks kodune tunne aitas), ent mis saab edasi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles