Sergio Ramos andis Meistrite liigas positiivse dopinguproovi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Ramos väravat tähistamas.
Sergio Ramos väravat tähistamas. Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Football Leaksi dokumentide järgi andis Madridi Reali kapten Sergio Ramos 2017. aasta Meistrite liiga finaali järel positiivse dopinguproovi, millest UEFA aga avalikkusele teada ei andnud.

Saksamaa väljaanne Der Spiegel reklaamis mõni päev tagasi, et avalikustab peagi jalgpalluri nime, kes on korduvalt tulnud Meistrite liiga võitjaks, kuid on ka dopinguga vahele jäänud.

Nüüd sai selgeks, et välja reklaamitud jalgpallur on Ramos. Ajalehe teatel andis Ramos positiivse dopinguproovi Cardiffis peetud Meistrite liiga finaalmängu järel, milles Madridi Real alistas Juventuse 4:1.

Ramos testis raporti kohaselt positiivselt ainele deksametasoon, mis on küll keelatud ainete nimekirjas, ent mida tohib arstliku loaga tarvitada. Ramosel seda luba polnud. Ramose õnneks võttis vastutuse enda peale Madridi Reali meditsiinipersonal ning jalgpallur pääses karistuseta. 

Der Spiegel toob oma artiklis välja veel ühe juhtumi, mis on seotud Ramose ja dopinguga. Nimelt oli hispaanlane häirinud tänavuse aasta aprillis antidopingutöötaja tööd.

Pärast liigakohtumist Malagaga palus dopinguproovi võtma tulnud töötaja Ramoselt uriiniproovi. Lisaks ütles ta jalgpallurile, et see tuleb anda enne duši all käiku. Ramos eiras talle antud korraldust ning läks ikkagi esmajoones pesema.

Hispaania antidoping menetles kõnealust juhtumit koguni viis kuud, kuid leidis, et Ramos reegleid ei rikkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles