Epeenaiskond lõpetas koduse turniiri kuuenda kohaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti epeenaiskonna lootuse jõuda Tallinna Mõõgal poodiumile lõpetas veerandfinaalis saadud 37:45 kaotus USA koondiselt. Lõpuks võideldi end kodusel MK-etapil kuuendaks.

Pärast kaotust valitsevatele maailmameistritele USAst sai Eesti lohutusringis 30:28 jagu esmalt itaallannadest. 5.-6. koha matšis kohtuti Ukraina naiskonnaga, kus lisatorkel tuli 24:23 alla vanduda.

Tallinna Mõõga naiskonnavõistluse finaalis kohtuvad Prantsusmaa (alistas 29:25 USA) ja Venemaa (41:30 Lõuna-Korea).

BLOGI (Eesti – USA):

1/8-finaal: Eesti – Hong Kong 29:23

Eesti (maailma edetabeli 8.) matš Hong Kongiga (10.) algas tasavägiselt. Esmakordselt asus Eesti juhtima (4:3) kolmandas minimatšis, kui vehkles Beljajeva. Kuusk hoidis järgmises minimatšis Eesti ühepunktilist eduseisu. Valitsev Euroopa meister Lehis viis viiendas minimatšis Eesti nelja torkega (12:8) ette. Kuigi Beljajeva kaotas järgmise minimatši ühe torkega ja tegi kaheksandas minimatšis enda käele haiget, siis Eesti eduseisu ei loovutanud. Madalaskooriline matš napilt, aga kindlalt Eestile.

1/16-finaal: Eesti – Austria 45:28

Eesti haaras kolmandas minimatšis Kuuse vehklemisel Austria (maailma edetabeli 51.) vastu viietorkelise (14:9) eduseisu ja seda kaasmaalannad enam käest ei andnud. Beljajeva suurendas neljandas minimatšis Eesti eduseisu seitsmepunktiliseks (20:13). Edasine oli juba vormistamise küsimus, millega said Eesti vehklejad korralikult hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles